[PS4] Nier : Automata 劇透討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike

早知唔洗佢腦

佢連D核心都賣先sad....

個編劇d 惡趣味比得上老虛

有無人同我一樣, 洗腦同殺佢都做唔落手, 直接走人?

走人係最殘忍

早知唔洗佢腦

走人係最殘忍

直接走人會點?
求後續

早知唔洗佢腦

走人係最殘忍

我覺得走人對佢最好,逃避唔係好方法

早知唔洗佢腦

走人係最殘忍

直接走人會點?
求後續

"我會恨你的,A2さん"
咁上下

有冇人訂左

有冇人訂左

唔直接答你

有冇人訂左

唔直接答你

唉唔識睇日文,出英文即買
資料集有10H嘅故事
資料集有10H嘅故事

I REQUIRE HEALING!!!

有冇人訂左

唔直接答你

早知唔洗佢腦

走人係最殘忍

可能做成幾百年陰影 你願意咁對佢嗎?
人需要勇敢生存係正確 但一秒間可以抵消一切再來 又未必不是好事

早知唔洗佢腦

走人係最殘忍

人需要勇敢生存係正確 但一秒間可以抵消一切再來 又未必不是好事

現實我都寧願死....呢D咁行既野真係唔work.....

早知唔洗佢腦

走人係最殘忍

我純粹係覺得佢傷一排之後會做得更好,冇記憶可能又係重新黎多次

早知唔洗佢腦

走人係最殘忍

我純粹係覺得佢傷一排之後會做得更好,冇記憶可能又係重新黎多次

所以我寧願同D小朋友一齊死
其實DLC有冇明示暗示PLATO 1728 點樣殺哂現場所有ANDROID + MACHINE 同埋佢SPECIAL POWER係咩?
其實射出去個ark係唔係先係dod既開始???
係中國forum搵到個條code既翻譯
e591aae38184e381aee58583e587b6e381afe3808ce5a4a7e781bde58e84e3808de381aee697a5e38082

解码:
呪いの元凶は「大災厄」の日。

译文:
诅咒的元凶是“大灾难”之日。

再搵人地寫既timeline 入面講 大災厄 係
(※舊世界:在大災厄的記載中被講述,一個突然出現的"未來都市",在995年再沒有人居住,被指是所有魔法的原點。後來又被稱為「教會都市」或「帝國都市」。)

利申1999同埋冇玩過dod

唔識DOD 但如果係真即係成個系列係一個大循環

DOD 3>NIER>NIER:AUTOMATO>DOD1

同埋我發現game入面好似成日講命運=loop

補曬呢個系列d野,我覺得最終劇情走勢都似係一個循環,尤其是automata 今集個命題係重複生與死既螺旋中,再宏觀d睇曬呢幾個系列,出現成隻game係一個輪迴既諗法都好合理

dod3係dod1之前

dod3之後,到致死赤紅

紅眼症原凶係one弟

朵花同dod1 嬰都係用來滅世

[black]其實dod 3都唔開鏈[/black]
有冇網有故事資料整合?
睇完好亂,邊個係kaine?
資料集有10H嘅故事

MOON SERVER都用YORHA 黎RUN,班ANDROID真係好撚ON9 冇自己人佢就放心將最重要的資料放哂係個到
最後飛機大戰 我犧牲左好多隊友

資料集有10H嘅故事

I REQUIRE HEALING!!!

竜神の剣を(ry
講海底基地發生嘅事

好熱血,好似超人迪加咁全世界同你打氣,就係為左個true ending

好熱血,好似超人迪加咁全世界同你打氣,就係為左個true ending

熱血得濟del埋save但點解無白金獎盃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞