[PS4] Nier : Automata 劇透討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
你想和2B $%@ 對吧?

有人話係啪啪啪, 有人話係結婚, 有人話係殺死
究竟邊樣先岩?

中文版係 你想 @# 2B 吧

只諗到強姦

究竟邊樣先岩?

只諗到強姦

英文係"You're thinking about how much you want to **** 2B, aren't you?"

最初我都當左係

睇返Hatred果段應該係Kill先岩
2B 一路以黎真係點樣一個人承受住哩一切

Btw 有樣野想問,根據一向做法應該係9s 一發現左YoRHa計劃嘅秘密就會由2b 去處決清記憶?
但點解司令官今次會肯同9s 坦白晒所有野仲比埋file 佢?

因為佢都唔知全部android都比n2玩緊,再加上佢比jackass封信有提到佢對e型有保留,可能佢覺得對唔住9s,又自以為終於打得贏machine,所以同9s講

同埋2b 9s屬於精英分子,佢2個就攪掂左隻之前成隊軍隊加machine圍揪都攪唔掂的Grun,一失聯佢最擔心就係佢兩個,佢都唔想不停reset 9s,如果贏到場仗比佢知都冇所謂

講起哩回事,岩岩入三周目全軍進攻地球果陣,見到班YoRHa隊友個個得20lv比對面屌打真係百感交雜

究竟邊樣先岩?

只諗到強姦

只諗到強姦,唔係9s

究竟邊樣先岩?

只諗到強姦

英文係"You're thinking about how much you want to **** 2B, aren't you?"

最初我都當左係

我第一次玩都冇諗到係fuck,明明不停講緊憎恨點會無啦啦講,

喂你想食佢呀

根本係玩家自己想

究竟邊樣先岩?

只諗到強姦

最初我都當左係

我第一次玩都冇諗到係fuck,明明不停講緊憎恨點會無啦啦講,

喂你想食佢呀

根本係玩家自己想

係個mon 前面答佢係啊係啊

究竟邊樣先岩?

只諗到強姦

最初我都當左係

喂你想食佢呀

根本係玩家自己想

其實憎恨既來源咪又係慾望
不過佢又無寫明 自行腦補啦

究竟邊樣先岩?

只諗到強姦

最初我都當左係

喂你想食佢呀

根本係玩家自己想

咁其實我見到**** censor左嘅4個英文字組詞第一時間諗fuck都好正常啫

當然我唔否認我想fuck
玩到A2去Pascal條村果陣咪有兩三個支線
我果陣已經打好晒搵齊晒啲野,臨交任前見主線係拎本哲學書比Pascal,咪諗住順便拎埋本書返去比佢

點知只係係camp拎完本書成條村就直接毀滅左

依家又要再做多次

究竟邊樣先岩?

只諗到強姦

最初我都當左係

喂你想食佢呀

根本係玩家自己想

咁其實我見到**** censor左嘅4個英文字組詞第一時間諗fuck都好正常啫

當然我唔否認我想fuck

你係玩家 你覺得係乜咪乜囉
個trick 就係咁
其實係咪有支線會講下A2既過去?

有文件講返珍珠港事件

邊份文件
好似未拎到
其實係咪有支線會講下A2既過去?

有文件講返珍珠港事件

邊份文件
好似未拎到

無得拎 用A2個陣同安妮莫寧傾多幾句野 佢就會指住自己後面個部機 個到就有得睇返
話說二周目最開頭咪有個機械生命去幫「哥哥」拎油救佢

我唔知點解一路凝住佢同Eve有關
究竟啲pod係咩科技,佢地又唔洗維修又唔會冇能源,由一開頭就跟2B 9S 到 A2,最後ending仲可以維修佢哋
人類黑科技?

玩到第二周目
隻game愈黎愈creepy
岩岩係hk01補左一大堆nier前作故事提要同automata嘅舞台劇、小說等等相關創作概要,發現橫尾哩個人真係好痴線

不過總算明左好多就咁玩automata睇唔明嘅位同埋成個故事好多前因後果
岩岩係hk01補左一大堆nier前作故事提要同automata嘅舞台劇、小說等等相關創作概要,發現橫尾哩個人真係好痴線

不過總算明左好多就咁玩automata睇唔明嘅位同埋成個故事好多前因後果

呢個game係要睇好多game外source先會fully understand佢發生緊咩事
雖然都唔洗知哂都可以睇明個劇情,但係睇哂真係會感觸昇華100%
Emil

玩到第二周目

我玩到呢度都驚驚地 好撚驚文字既驚悚感
Adam同9s講野個度又係

玩到第二周目

呢度好似Shinning "All work and no play makes Jack a dull boy"

玩到第二周目

呢度好似Shinning "All work and no play makes Jack a dull boy"

其實都係對應個角色名既哲學家講既野黎

所以恐怖既係班哲學家諗既野
手機有無好似9S 入侵個陣既遊戲

Tilt to live?
舊game

Tilt to live?
舊game

依隻hardmode勁撚好玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞