[PS4] Nier : Automata 劇透討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
最後飛機大戰 我犧牲左好多隊友

好熱血,好似超人迪加咁全世界同你打氣,就係為左個true ending

明明單機game但感覺一d都唔孤單
岩岩爆完e ending
有樣野諗唔明
個計劃要整死全部人去隱瞞月球冇人類
但係月球上剩低d人唔係都知冇曬人類咩
定係我miss左d咩
仆街煲完 Drag-on Dragoon 3 branch A 忍唔住睇結局劇透晒畀自己
同埋想問點開個dlc黎玩
有樣野諗唔明
定係我miss左d咩

去劇透區啦...
有樣野諗唔明
定係我miss左d咩

去劇透區啦...

呢到唔係劇透區咩
有樣野諗唔明
定係我miss左d咩

睇10H個故
有樣野諗唔明
定係我miss左d咩

去劇透區啦...

呢到唔係劇透區咩

Sorry 自膠
玩完E, 呢隻野都多偷工減料.. 好多內容但用黑底白字就當講完, 連CG都冇張
係冇錢定太HEA
玩完E, 呢隻野都多偷工減料.. 好多內容但用黑底白字就當講完, 連CG都冇張
係冇錢定太HEA

佢地有錢呢隻GAME點會咁少人識
係冇錢定太HEA

dum 曬本落ff xv 度, 點知ff xv連最根本既劇本都搞得唔好
係冇錢定太HEA

dum 曬本落ff xv 度, 點知ff xv連最根本既劇本都搞得唔好

但係FF XV一樣係HIT過NIER好多
係冇錢定太HEA

但係FF XV一樣係HIT過NIER好多

最主要係ff 個名姐, xv 真係爭唔落

好似BLOODBORNE咁
知道係宮崎英高整已經有班人怕左
覺得呢隻實係好撚hardcore 個氣氛又玩黑暗 噁心

已經冇左一大班人

但係 有玩過都睇得出 bloodborne 絕對係有誠意 高完成度ge作品 (含DLC計)

好似BLOODBORNE咁
知道係宮崎英高整已經有班人怕左
覺得呢隻實係好撚hardcore 個氣氛又玩黑暗 噁心

已經冇左一大班人

但係 有玩過都睇得出 bloodborne 絕對係有誠意 高完成度ge作品 (含DLC計)

bloodborne等緊出2
故事唔錯,至少有人會玩到怕,
有人會問自己為乜生存。

雖然好多地方惡搞哲學家,
但帕斯卡其實係改寫得幾好。
聖經話「恐懼是智慧的開端」,
恐懼當然係指恐懼上帝,
恐懼上帝,上帝就會照住你。

不過,如果上帝已經唔存在,
如果活係唔信有上帝嘅時代,
恐懼就只會係無止境嘅絕望。
於是,班小朋友就死清光。

成個故事好有尼采嘅味道。
尼采話人需要謊言先可以存活,
所以人會千方百計逃避真相。
帕斯卡嘅選擇正係存活或真相
要真相就無命,唔殺都生不如死。

Ending E 雖然叫好結局,
但都只係活係謊言,逃避真相。
因此,樂觀相信會有新未來,
只不過係掩飾殘酷嘅真相。
人係咪真係有能力突破謊言?

成個故事係幾有意思,
上帝已死令人自由,更令人絕望
寫得長左少少,希望唔好介意

有見地
好鍾意睇唔同人玩完之後既感覺
尤其是巴打有哲學底
唔洗帕斯卡記憶,選擇離開。
其實我又唔明你地胃咩痛
隻game個故仔係整得唔錯,水準之上
但其實反而係game到 表現唔到出黎
只可以透過文字黎凸顯
重有9S果到 轉變得太快
如果要講慘既話 應該A2同雙子比較慘

果個朗讀會 唔睇既話
真係唔會點覺得咁sad
更加唔明 咁樣拆開去
對玩家有咩好處
其實我又唔明你地胃咩痛
只可以透過文字黎凸顯

果個朗讀會 唔睇既話
真係唔會點覺得咁sad
更加唔明 咁樣拆開去
對玩家有咩好處

爸打玩開咩game
聽人講hard好難玩 所以我係玩normal 基本上斬斬斬爆機
人設OK 不過A2剪短頭髮好失望
主線故事完整 支線亦有內容 不過除咗帕斯卡嗰幕之外都冇所謂胃藥位(可能睇得虛淵多免疫咗?) 故事深究落去亦大把bug
隻game BGM以外整體十分平庸 不過如今JRPG末落 有此質素作品已算佳作
其實我又唔明你地胃咩痛
只可以透過文字黎凸顯

果個朗讀會 唔睇既話
真係唔會點覺得咁sad
更加唔明 咁樣拆開去
對玩家有咩好處

胃痛嗰班多數人講佢又講啫 大把ACG作品暗黑過nier automata好多
將故仔拆開 應該係因為無錢做落隻game度 同時又可以扮高深比fans自high下
聽人講hard好難玩 所以我係玩normal 基本上斬斬斬爆機
人設OK 不過A2剪短頭髮好失望
主線故事完整 支線亦有內容 不過除咗帕斯卡嗰幕之外都冇所謂胃藥位(可能睇得虛淵多免疫咗?) 故事深究落去亦大把bug
隻game BGM以外整體十分平庸 不過如今JRPG末落 有此質素作品已算佳作

A2大姐姐
其實我又唔明你地胃咩痛
只可以透過文字黎凸顯

果個朗讀會 唔睇既話
真係唔會點覺得咁sad
更加唔明 咁樣拆開去
對玩家有咩好處

胃痛嗰班多數人講佢又講啫 大把ACG作品暗黑過nier automata好多
將故仔拆開 應該係因為無錢做落隻game度 同時又可以扮高深比fans自high下

試舉例?
橫尾既胃痛唔係單講個體
係染指成個世界觀同集體信念
(更何況最胃痛既個體係emil你地無講 , 明顯無仔細玩)
虛洲作品黑在獵奇慘死
但佢既作品好多都好有希望
無論f/z 小圓 翠星定 azero , 近年仲越黎越光
只係個角色獵奇死但個世界唔會絕望
nier 你自己諗下end e 就算HE 又點
唔係話踩虛淵而係根本兩者唔同寫法
何況nier 係遊戲 ,唔係睇動畫有限時間 , 佢比咩你食咩
等閒咪玩埋d 支線先衝出黎柒 再下結論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞