[PS4] Nier : Automata 劇透討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
設定集Q&A
https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1493751200.A.7C3.html
我知你地好需要Q4

而且能夠射精、懷孕。當然實際上沒有像有機生命體一樣的受精或
細胞分裂發生
咁姐係會唔會懷孕

司令官係我嘅
設定集Q&A
https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1493751200.A.7C3.html
我知你地好需要Q4

而且能夠射精、懷孕。當然實際上沒有像有機生命體一樣的受精或
細胞分裂發生
咁姐係會唔會懷孕

Q4. Do androids, as well as Adam and Eve, have reproductive organs? Do they use them?
They do not have them right after their ‘birth’. Since reproductive organs were hidden in most of the information from humans, they failed to copy those organs. However, during their learning process, they may gain body parts that serve as reproductive organs. Since they can copy anything, they can create semen, change their sex, and even mimic pregnancy to a certain extent, but since they cannot become truly organic lifeforms, they will not be able to undergo insemination or mitosis. They can only create very convincing imitations of the real thing using other materials.

英文好似唔係咁寫????佢剩係話可以製造精液同一定程度模仿懷孕

老實我睇完英文詳細好多,個中文好多野有出入又冇咁詳細

後來我搵到大陸翻譯
http://weibo.com/ttarticle/p/show?id=2309404103097076064840
呢個翻譯貼近原文多啲而且下面註解
比較過兩篇翻譯 似係台仔copy然後cut頭cut尾改字眼就當自己翻譯

咁個意思應該係佢地「可以」模仿人類大肚....唔代表佢地依家有大肚呢個功能...留好大想像空間俾同人

有假懷孕
會唔會有母乳
你....追完post就係呢兩句?

但係
POD-042:我只是無法接受這樣的結果

POD-042真英雄

其實佢係唔係扮番dod3大清水個角色
原本紀錄者唔應該去干預
但睇唔過眼都係要搞下局。。。

姐係最尾都係救返佢地 同埋有返記憶,但係9s 同 2b兩個就唔知係個地球有咩做同生存有咩意義?

9s終於可以瘋狂扑野

但係

POD-042真英雄

原本紀錄者唔應該去干預

姐係最尾都係救返佢地 同埋有返記憶,但係9s 同 2b兩個就唔知係個地球有咩做同生存有咩意義?

9s終於可以瘋狂扑野

亞當一早睇穿奈茲..
去左emil屋企打佢 emil係咪唔會再賣嘢俾我
唔夠記憶合金

記憶合金可以去森林城堡門口打個2隻電腳大機械

但係

POD-042真英雄

原本紀錄者唔應該去干預

9s終於可以瘋狂扑野

亞當一早睇穿奈茲..

你想和2B....#@&吧?
打完3周目留名
唔知會唔會出A2前傳dlc呢
想問 a同b個結局我有無做錯野 好似分別唔大嘅

一二周目其實係season1,三周目先係season2

我知道依個 但諗住叫a同b 點都唔同掛

角度唔同囉9s睇到機械既內心

有鬼wo

Btw 未爆c唔好黎呢到

有鬼wo

原來入錯post

有鬼wo

原來入錯post

個名只係差一隻字

唔識睇日文講咩7都冇用

唔識睇日文講咩7都冇用

很想要但唔識日文
有無巴打貼過??SINoALICE 既OST...
https://www.youtube.com/watch?v=euK1Q9urkg0&t=52s
痴線真係超撚正....屌手機game都有咁正既ost點撚算...
停係個戰鬥淨係聽音樂

佢回既都係最重要既內容
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞