[PS4] Nier : Automata 劇透討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
有無人同我一樣
打到最尾見到9s裝2b隻手落自己度
即刻諗 屌你個仆街仔可以用2b 隻手打飛機

冇諗過喎,劇情咁緊張,你好癡線

因為2B真係好正

第一次玩果陣:
之前果part 遇到好多2B.. 我竟然同9S一齊狂笑「屌你正呀,好多女神呀,有排玩啦今次... 」 之後再玩就笑唔出了
終於白金爆機
睇完end e一解我所有不快
最後應該係good end?
最終戰好有feel
好耐冇試過追GAME追到咁迷
終於白金爆機
最終戰好有feel

恭喜畢業
END E 後繼有兩個版本
一個係朗讀劇台本版, 一個係朗讀劇實際演出版
終於白金爆機
最終戰好有feel

乜都feel唔到,一禁L1就死左
機已爆
感觸良多,聽講e 結局有兩個唔同既後者?唔想理了,再睇埋落去我怕我精神支持唔住
玩完之後係咁胡思亂想
到底生命既意義在於咩,存在既意議在於咩...
感覺自己就黎痴線
個人極灰,明知end e 都好,都係好撚灰
感覺好似提唔起精神咁
平時鐘意既新番同online game 都唔想掂
可能真係太投入
知道有end e 之後用成世最大既精神去玩字幕彈幕
最後都係要靠人地既save 去過
但係完左後我又唔捨得捐save 救其他人
聽住大合唱用人地既save 爆end e 真係好感動熱血
但到我捐save 個時我又冇捐,覺得自己好自私好廢
準備開2B 重在生個時解埋支線就捐save
之後重玩到A end 之前就停,就咁hold 住
其實我買ps4都係為左呢隻game
可能太投入,依加真係好sad
希望可以自我開解到
機已爆
感觸良多,聽講e 結局有兩個唔同既後者?唔想理了,再睇埋落去我怕我精神支持唔住
玩完之後係咁胡思亂想
感覺自己就黎痴線
感覺好似提唔起精神咁
可能真係太投入
希望可以自我開解到

我同你一樣 打完係咁諗佢比玩家既message
然後用左好耐先平復到 依家唔敢掂隻game 過一排諗明左再打一次

去左tower records
好大個2B
機已爆
玩完之後係咁胡思亂想
感覺自己就黎痴線
感覺好似提唔起精神咁
可能真係太投入
希望可以自我開解到

然後用左好耐先平復到 依家唔敢掂隻game 過一排諗明左再打一次

突然覺得自己好似孔子老子咁 好空虛 開左個窿咁
誇張d 講句好似有自己既一part 跟隨2B 9S A2佢地一齊係遊戲入面死左咁
特別係一路睇住人地既鼓勵,一邊用人地既save 去救返自己遊戲中既三人,自己最後淆底冇捐,總算明白紅髮姊妹個種自責
抖一抖玩下其他輕鬆d 既game 再返去打支線然後捐save 希望可以舒緩到
https://youtu.be/2IyPIOXT1Uo

對面做得幾好啊
不過後面變左講番個故仔
如果成集講哲學會正D 個人意見
https://youtu.be/2IyPIOXT1Uo

面做得幾好啊
不過後面變左講番個故仔
如果成集講哲學會正D 個人意見
機已爆
玩完之後係咁胡思亂想
感覺自己就黎痴線
感覺好似提唔起精神咁
可能真係太投入
希望可以自我開解到

我本來就好同意佢好多哲學論點,好多位都有喊但係唔關自身存在意義事,本來我就覺得人類只係地球歷史的一小部分,硬唔好講宇宙,我地太渺小,所以我一直都唔覺得人類有咩咁偉大

所以都係活在當下就好
其實我比較BUY橫尾否定/暗串舊代哲學家個理論
好似波娃真人其實講緊女性主義, 對感情亦唔會強求
但隻GAME寫到佢好似出晒水咁追沙特
柏拉圖維護奴隸制, DLC個柏拉圖就變奴隸,仲因為無能無FD要走去玩公仔
讀哲學玩到呢隻GAME唔知會唔會好嬲
終於爆左
個人中意A2多啲
終於爆左
個人中意A2多啲

A2劇情唔多喎
始終都係2b感情深D

不過A2最終戰表現真係幾好
我覺得佢拎左2b記憶後有D投入左2b既身份入邊
終於爆左
個人中意A2多啲

A2劇情唔多喎
始終都係2b感情深D

有啦,cut 頭髮個下
但2B 死真係全game 最痛,我仲心諗無事既,女主角點會故事中間死左,點知真係
用親9S 都易投入好激動,hack hack hack, 去到打好多2B 個關係爆嬲你班臭閪冒牌貨

終於爆左
個人中意A2多啲

A2劇情唔多喎
始終都係2b感情深D

有啦,cut 頭髮個下
但2B 死真係全game 最痛,我仲心諗無事既,女主角點會故事中間死左,點知真係
用親9S 都易投入好激動,hack hack hack, 去到打好多2B 個關係爆嬲你班臭閪冒牌貨

一開波9s好純到後面成個人變到好撚無情,佢到最後一定知道A2唔係想殺2B不過都冇理一定要殺A2

It always ends like this

雖然要被叉頸
但好想俾2b騎

後面仲要有班9S係到排緊隊

雖然要被叉頸
但好想俾2b騎

2B 好似15x kg 重
唔理 快點了結我
有野請教各位巴打
點解ch04歌姬9s5/6
由呢個章節打哂都係見唔到有任接

Ch06-用2b分節02打到05
都依然3/4同一樣搵唔到任接

我支線任已完成的任務去到92%
任務達成總數55/60

有野請教各位巴打
點解ch04歌姬9s5/6
由呢個章節打哂都係見唔到有任接

Ch06-用2b分節02打到05
都依然3/4同一樣搵唔到任接

我支線任已完成的任務去到92%
任務達成總數55/60

入悠木碧村前番地堡睇下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞