[PS4] Nier : Automata 劇透討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
真係有アコール

頭先twitter見到有人提original Emil
生放發生咩事

無nico會員睇唔到

twitter話原本嘅emil仲生存
而且kaine小屋啲花係佢種

真係有アコール

生放發生咩事

無nico會員睇唔到

Original Emil
真係有アコール

生放發生咩事

無nico會員睇唔到

一路都係話automata入面全部都係佢copy出黎既分身姐...
真emil唔知去左邊ar ma....生存都唔出奇...
設定集Q&A
https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1493751200.A.7C3.html
我知你地好需要Q4

而且能夠射精、懷孕。當然實際上沒有像有機生命體一樣的受精或
細胞分裂發生
咁姐係會唔會懷孕

Q4. Do androids, as well as Adam and Eve, have reproductive organs? Do they use them?
They do not have them right after their ‘birth’. Since reproductive organs were hidden in most of the information from humans, they failed to copy those organs. However, during their learning process, they may gain body parts that serve as reproductive organs. Since they can copy anything, they can create semen, change their sex, and even mimic pregnancy to a certain extent, but since they cannot become truly organic lifeforms, they will not be able to undergo insemination or mitosis. They can only create very convincing imitations of the real thing using other materials.

英文好似唔係咁寫????佢剩係話可以製造精液同一定程度模仿懷孕

老實我睇完英文詳細好多,個中文好多野有出入又冇咁詳細

後來我搵到大陸翻譯
http://weibo.com/ttarticle/p/show?id=2309404103097076064840
呢個翻譯貼近原文多啲而且下面註解
比較過兩篇翻譯 似係台仔copy然後cut頭cut尾改字眼就當自己翻譯

咁個意思應該係佢地「可以」模仿人類大肚....唔代表佢地依家有大肚呢個功能...留好大想像空間俾同人
咁但係點解adam生出黎果陣無連埋J都整埋出黎既...
d machine連sex都識....咁應該知道有J....
真係有アコール

生放發生咩事

無nico會員睇唔到

一路都係話automata入面全部都係佢copy出黎既分身姐...

幾時有話佢死左
快D出NIER 3填坑
Email首ost 聽到好撚sad

hotmail or gmail?

生放發生咩事

無nico會員睇唔到

幾時有話佢死左

之前一直下落不明依家報個平安咪幾好
最怕橫尾突然整死本體

生放發生咩事

無nico會員睇唔到

幾時有話佢死左

最怕橫尾突然整死本體

報個平安又真係好咩
佢都活左幾千年 仲要繼續孤獨活下去

生放發生咩事

無nico會員睇唔到

幾時有話佢死左

最怕橫尾突然整死本體

報個平安又真係好咩

諗起尋日單新聞
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/international/20170502/56641674

生放發生咩事

無nico會員睇唔到

幾時有話佢死左

最怕橫尾突然整死本體

報個平安又真係好咩

其實個世界仲有好多動植物ge

生放發生咩事

無nico會員睇唔到

幾時有話佢死左

最怕橫尾突然整死本體

報個平安又真係好咩

Y結局唔係就係打元祖emil咩...點解個個都好似好驚訝咁

生放發生咩事

無nico會員睇唔到

幾時有話佢死左

最怕橫尾突然整死本體

報個平安又真係好咩

唔係....隱藏boss果個兩都肯定唔係先....果D連埋一路我地automata見到架車emil都係真emil為左打外星人分出黎既分身

生放發生咩事

無nico會員睇唔到

幾時有話佢死左

最怕橫尾突然整死本體

報個平安又真係好咩

唔係....隱藏boss果個兩都肯定唔係先....果D連埋一路我地automata見到架車emil都係真emil為左打外星人分出黎既分身

我以為最後打個度,其中一粒叫得最大聲既就係元祖

唔係....隱藏boss果個兩都肯定唔係先....果D連埋一路我地automata見到架車emil都係真emil為左打外星人分出黎既分身[/quote]
但到底有冇分辨Original 同分身ge方法...?
就後話啦
好似你係傳點A同傳點B走出來ge 2B是咪同一樣野

生放發生咩事

無nico會員睇唔到

幾時有話佢死左

最怕橫尾突然整死本體

報個平安又真係好咩

我以為最後打個度,其中一粒叫得最大聲既就係元祖

複製品有講元祖唔知去左邊,其實都估到未死既
驚訝係因為.... 興奮
Operator是否知道9S被殺死過很多次了?

知道。

屌你 姐係21O唔係本身份人就咁cool

知道。

但佢冇理由 同時有 Operator 同 アコール 2個觀測者
咁好怪

知道。

佢換B裝備落地想陪9S...點知.........

想問下傳送終端機故障下面係咪有一個禮物既任務
lm
遊樂園hack兔個bug係咪fix左
遊樂園hack兔個bug係咪fix左

shit我中文版未升lv呀....不過果個係bug黎架咩?
我以為係要咁hack
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞