[PS4] Nier : Automata 劇透討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
岩岩重玩一次做番個支線,
有個女性反抗軍話自己個FD俾人殺左,
查完之後佢拎返記憶知道自己本身係E型機,
一直親近目標人物然後殺人滅口(個FD係佢殺),
最尾仲痴埋線
9S問2B知唔知有E型機
2B答佢有D野唔知好過知
真係心都寒埋

頂 我未知2b係2e已經做左個任 做完已經唔係好記得 好在你講返出黎

襯埋個背景音樂同對白真係夠哂虐心

岩做完
最尾仲痴埋線
真係心都寒埋

頂 我未知2b係2e已經做左個任 做完已經唔係好記得 好在你講返出黎

岩做完

中文字幕好似好怪咁..... 不過怪都啱既....佢都痴左線
呢隻game最正果幾首歌都係上一代到黎
最尾仲痴埋線
真係心都寒埋

岩做完

中文字幕好似好怪咁..... 不過怪都啱既....佢都痴左線

日文係點?不過一講完真相個背景音樂真係
我想問
1.好唔好玩,抵唔抵買?
2.優化好唔好?
3.耐唔耐玩?
我想問
2.優化好唔好?
3.耐唔耐玩?

優乜野化,乜鬼中文黎
鐘意睇劇情咪覺得好玩
最尾仲痴埋線
真係心都寒埋

岩做完

日文係點?不過一講完真相個背景音樂真係

我係日版英字....
"It's my job! My job! Hee! My job! Hee hee! My j-job m j-j-job my-y-y-yyyy jjjooooeee"
感覺好似崩潰d咁.....
橫梶話策劃Yorha嘅都係一個Android,會係邊個?

唔係諗法就係杰斯卡,實行就係9號咩

ジャッカス=jackass=杰斯卡
ジニア=zinnia=百日草
百日草先係策劃 杰斯卡係發現計劃

想問下係邊度得知

音樂劇早場 劇本第2場 好似係
佢個中字係怪怪地
A2記憶果個由嫲嫲變左媽媽
劇情唔算超高班
只係出晒名陷家剷
劇情接駁位都係一般
好似我控制緊A
發生左D事陷家剷
到控制B,佢好似乜都知,完全冇反應

.....咁兩個唔同既角色...唔知另外果邊發生咩事有咩出奇....
唔係下下都要向對面交代番曬所有野....
如果係咁就唔會有咁多矛盾.....
你想每次交替同要上回題要番俾另一個角色咁?....咁分開兩邊做咩呀....

sor睇錯左....你係想話乜都知定乜都唔知??

乜都知

好似

樓下劇透

我用A2殺晒成條Pascal村之後,劇情轉我用9s,佢去到條村成地屍駭,都Who facking care咁

格黎po有人講咁既野 但邊個位a2要屠村

同埋9s真係冇反應咩
如果係講果個殺彊屍機械人位我覺得唔算屠既 講到好似惡人咁
劇情唔算超高班
只係出晒名陷家剷
劇情接駁位都係一般
好似我控制緊A
發生左D事陷家剷
到控制B,佢好似乜都知,完全冇反應

.....咁兩個唔同既角色...唔知另外果邊發生咩事有咩出奇....
唔係下下都要向對面交代番曬所有野....
如果係咁就唔會有咁多矛盾.....
你想每次交替同要上回題要番俾另一個角色咁?....咁分開兩邊做咩呀....

sor睇錯左....你係想話乜都知定乜都唔知??

乜都知

好似

樓下劇透

我用A2殺晒成條Pascal村之後,劇情轉我用9s,佢去到條村成地屍駭,都Who facking care咁

格黎po有人講咁既野 但邊個位a2要屠村

同埋9s真係冇反應咩

你玩到C/D結局未?
條村中晒病毒 班大人全部痴撚晒線 唔屠村佢地只會自相殘殺

9S一心搵A2報仇 其他野係wfc

佢意思主要係點解9s見到滅村都無反應
咁果個時期既9s真係wfc

其實有反應 佢同洗腦爺爺對話會有 .......
其實都算有俾反應

但我唔知如果a2殺左爺爺 9s去到仲會唔會有位出 ......
我想問
2.優化好唔好?
3.耐唔耐玩?

優乜野化,乜鬼中文黎
鐘意睇劇情咪覺得好玩

優化都唔知解咩
我想問
2.優化好唔好?
3.耐唔耐玩?

優乜野化,乜鬼中文黎
鐘意睇劇情咪覺得好玩

優化都唔知解咩

係囉做乜9...優化有咩問題.....
岩岩先完埋DLC落地低.... 我真係估你唔撚到個DLC都仲要食胃藥屌你,打FLOODED CITY個D MACHINE已經好唔開心,去地低再黎多野...........

其實有反應 佢同洗腦爺爺對話會有 .......
其實都算有俾反應

但我唔知如果a2殺左爺爺 9s去到仲會唔會有位出 ......

我都有特登用9S去番村睇下....但佢的確反應唔大.....
不過我覺得無乜問題...佢果度都一路崩潰咁....仲邊得閒理你.....
同埋佢「....」已經算係無奈接受既反應.....
Off topic下 點解咁反智

FB二手交收Nier 成堆人賣340 但game鋪先賣緊380~390

但成堆人搶住要 五十蚊都無重要出黎交收

咁心急玩 個價差咁少 重要曬車錢

就唔肯支持下買一手

我覺得好on9 係咪我偏激

利申定先 日中兩隻都買一手

FB二手交收Nier 成堆人賣340 但game鋪先賣緊380~390

就唔肯支持下買一手

公平D講....我諗好大部份人都同我一樣無玩過上集nier....
佢地抱住試既心態買2手我都可以接受.....

就唔肯支持下買一手

公平D講....我諗好大部份人都同我一樣無玩過上集nier....
佢地抱住試既心態買2手我都可以接受.....

唔係買2手個問題 而係咁急玩但買二手差價咁少好唔抵
係咪真係純粹慳得一蚊得一蚊都唔肯支持下隻Game
其實好多game都係咁 但nier好多 又唔係仁王咁樣缺貨

Btw 隻game第一日出就開post收二手都見過幾次 應該唔係收買佬

歌黎講 上代係出色d
個dlc 洗唔洗用返原本啲lvl 同裝備
del 左save 唔想重打
個dlc 洗唔洗用返原本啲lvl 同裝備
del 左save 唔想重打

99lv 100%hp up +6 melee defense 比85lv怪秒殺,你諗下

挑戰更加係2-3 張+8 鑽石晶片係基本

歌黎講 上代係出色d

可能先入為主,聽完今集覺得上集冇咁好 雖然都係remix上集
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞