[PS4] Nier : Automata 劇透討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike

一開盒成本潮濕到巢晒

咁慘
支線56/60 但入返去係搵唔到接任粒紅點
個生放送橫尾講到個世界仲有好多黑幕咁

好似四O把刀既故事時間線同打沈沒都市隻巨大機械有衝突,佢話係有內情

紅衣女孩既原型到底係邊個,又有內情

問佢se有無續作計劃就話無

好似四O把刀既故事時間線同打沈沒都市隻巨大機械有衝突,佢話係有內情

請問係邊到睇
新post留名
唔知仲有冇機會正價買到ost連特典

一開盒成本潮濕到巢晒

多唔多野睇?我都打算買本

好想會有續作

一開盒成本潮濕到巢晒

4篇短小說 人設 攻略 訪談 $200抵買喇
我想問下
ENDING E
刪唔刪檔有咩分別?
我想問下
ENDING E
刪唔刪檔有咩分別?

刪檔之後主介面個背景會轉左

一開盒成本潮濕到巢晒

記憶之籠 器 釣魚日常
仲有一篇係咩

一開盒成本潮濕到巢晒

記憶之籠 器 釣魚日常
仲有一篇係咩

頭兩頁橫尾寫左個

一開盒成本潮濕到巢晒

識睇就抵

一開盒成本潮濕到巢晒

識睇就抵

有中或英版我狗沖買

爆左Ending E 隻game既故事深度 遠超我想像

雖然之前有fd講過話 內容好多都好有哲學元素
但佢帶出「生存主義」背後既哲理真係好完美
特別係最後玩家為左good ending 挑戰原本無可能打得嬴既彈幕game果度

另外遊戲當中有唔少哲學理論既出現
例如遊樂場既一王Simone, 現實上係一位哲學家 出名著作有「女性生存思想論」
故事入面佢想取悅某「人」而變得極端,對照返現實果個人應該係jean paul。

帕斯卡 法國著名數學家/哲學家, 遊戲內佢叫玩家拎果本「思想錄」正是佢最後既著作,內容都講述面對恐懼同不穩定因素時以信仰作為寄托,可惜村內機械人變成熱愛和平既自主主義性格,無左信仰,同最後細路自殺悲劇完美呼應。

最後, 沙漠內由A2擊敗既巨大機械 黑格爾,係唯新主義哲學家,佢提出「二律背反」-- 正是結局最尾紅衫女100%時分裂成「理性」與「感性」既互不相容現象。

依篇文章係ppt度睇 寫得好好
https://www.ptt.cc/bbs/PlayStation/M.1488988937.A.2E4.html

另外
https://www.youtube.com/watch?v=97pA4GAeXo0
上下篇都講得好詳細
分析得好好

一開盒成本潮濕到巢晒

識睇就抵

有中或英版我狗沖買

打左咁多年機無正式學都大約明

好想會有續作

大賣百幾萬唔出續作真係on9

不過真係要點名返白金工作室整
但白金好似好忙

好想會有續作

但白金好似好忙

白金下隻係GBF

請問係邊到睇

上網睇人翻譯

好似仲有問寄葉機同機械生物暴走係紅眼

橫尾話同red eyes 係有關係

講到好多野佢唔繼續爆料就解釋唔到咁
真係唔知係佢作故仔個陣有bug定真係伏筆

好想會有續作

但白金好似好忙

白金下隻係GBF

就算無續作炒下冷飯都好
btw好期待白金嘅gbf

好想會有續作

但白金好似好忙

白金下隻係GBF

就算無續作炒下冷飯都好
btw好期待白金嘅gbf

手機game真係好賺
可以賺到有閒錢出ps4 game同48集年番黎做廣告

請問係邊到睇

上網睇人翻譯

好似仲有問寄葉機同機械生物暴走係紅眼

橫尾話同red eyes 係有關係

講到好多野佢唔繼續爆料就解釋唔到咁
真係唔知係佢作故仔個陣有bug定真係伏筆

佢好似唔係答得咁直接架,佢話如果一定要係有關同冇關之間選,咁有囉

好想會有續作

但白金好似好忙

白金冇左ms嗰單之後冇以前忙啦
慢慢整都好,好過出幾隻忍者龜

好想會有續作

但白金好似好忙

白金冇左ms嗰單之後冇以前忙啦
慢慢整都好,好過出幾隻忍者龜

忍者龜 狗也不屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞