[PS4] Nier : Automata 劇透討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
我仲要係1月幾個時見到有trailer
印像係打一開始既恩格斯之後用黑盒自爆 見到覺得唔錯 之後睇埋nier1 d gameplay但係有好多野唔明
之後等佢出pc 點知3月27 lock左玩唔到 等到4月27頸都長埋之後又話pc無中文 最後怒屌ps4 pro再買部電視就係為左玩nier
我仲要係1月幾個時見到有trailer
印像係打一開始既恩格斯之後用黑盒自爆 見到覺得唔錯 之後睇埋nier1 d gameplay但係有好多野唔明
之後等佢出pc 點知3月27 lock左玩唔到 等到4月27頸都長埋之後又話pc無中文 最後怒屌ps4 pro再買部電視就係為左玩nier

成個月糧就咁一下屌左係nier到 感覺都值得
唉如果佢有多d budget出高質dlc就好啦
依家只可以由頭玩返哂之前既作品

橫尾: Shit Square Enix!!!
DLC部柏拉圖
正傳入面有無講過佢暴走之後做過啲乜

有短篇講佢能力係集合其他machine變大,應該似係eve的能力

所以有可能係打完21O出黎個隻brother machine? 故事就冇正式講,剩係話佢失控殺敵我雙方都殺哂

Amazarashi隻碟個特典繪本有Plato個故事!
(本設定資料集都有)

http://nier2.com/blog/2017/02/21/inochi-ni-fusawashii-deserving-of-life-picture-book-by-yoko-taro/

呢個?

其實個mv都好多野講番machine個邊,有張海報係

do not live dolls
Dolls have no spirit
Dolls have no spirit

Dod 入面dolls 即係android, 成個mv 都係講要消滅all dolls, 但其實androids個邊都係做緊一樣的野,呃自己machine冇感情,殺哂佢地就岩

唔忍心繼續殺公仔所以殺晒啲machine
爆左一個禮拜 係咁聽返D OST OP 好正啊
邊度有啲歌既歌詞?
爆左一個禮拜 係咁聽返D OST OP 好正啊

真係好撚正 玩緊第一第二周目個時好鐘意聽alien manufacture ruin city 同埋birth of wish
依家爆左機就係咁loop cold rain同weight of the world
好辛苦啊 跌左入胃痛輪迴當中
邊度有啲歌既歌詞?

大部份既歌都係個鬼妹參考左好多國家既語言 再imagine 1000年後啲語言會係點
所以我意應該無一個好有系統既語言係背後 歌詞只係一啲發音
邊度有啲歌既歌詞?

大部份既歌都係個鬼妹參考左好多國家既語言 再imagine 1000年後啲語言會係點
所以我應該無一個好有系統既語言係背後 歌詞只係一啲發音

Btw 我寧願相信e end係2b boot到9s boot唔到
邊度有啲歌既歌詞?

Btw 我寧願相信e end係2b boot到9s boot唔到

都係最鍾意孖女
邊度有啲歌既歌詞?

都係最鍾意孖女

孖女今集好撚慘 別人的罪我來贖 好心佢佢比多少少錢整埋佢地段劇情啦
邊度有啲歌既歌詞?

都係最鍾意孖女

其實我睇nier1係睇英文
玩到佢地段戲情先記起popola就係nier1個女人 去到圖書館即刻起哂雞皮 依家睇返次nier1先
still we're going to shout it loud
邊度有啲歌既歌詞?

都係最鍾意孖女

孖女今集好撚慘 別人的罪我來贖 好心佢佢比多少少錢整埋佢地段劇情啦

見到個comment

Two girls who do nothing wrong but suffer from blame and guilt
still we're going to shout it loud

Even if our words sound meaningless
邊度有啲歌既歌詞?

都係最鍾意孖女

見到個comment

Two girls who do nothing wrong but suffer from blame and guilt

我反而鐘意睇小說多過隻GAME D 演出
好似佢地幫9S個度既演出
D動作太誇張反而有D 特攝片FEEL...好想笑
當然一入塔睇小說就淚崩
邊度有啲歌既歌詞?

都係最鍾意孖女

見到個comment

當然一入塔睇小說就淚崩

Popola開門個下係我覺得兒戲左少少既地方
不過我想知點解popola佢地好似一早知有塔呢樣野?9s問佢地關於塔既野佢地話遲啲先解釋比9s知?唔係應該係machine祕密整的嗎
邊度有啲歌既歌詞?

都係最鍾意孖女

見到個comment

當然一入塔睇小說就淚崩

Popola開門個下係我覺得兒戲左少少既地方
不過我想知點解popola佢地好似一早知有塔呢樣野?9s問佢地關於塔既野佢地話遲啲先解釋比9s知?唔係應該係machine祕密整的嗎

個塔起左咁耐(2b死個時)知道9s最尾會去好正常
佢地同9s有個約定先話遲d解釋je
個約定就係「9s你唔好獨個兒尋死」
日文既weight of the world係唔係2b角度黎
個哭腔真係
日文既weight of the world係唔係2b角度黎
個哭腔真係

9s
個哭腔真係

英文版先係9B角度
個哭腔真係

英文版先係9B角度

其實唔知有無理解錯

一開頭果句講既 所有野都係為左被毀滅而製造
指既係人造人?
因為YoRHa係機械生物製造出黎比自己既生命意義?(要戰鬥)
個哭腔真係

英文版先係9B角度

明顯係a2,
I hope that someway, somehow
That I can save everyone of us
but the truth is that I’m only one girl.
第一9s係男,第二得a2個故事係有同伴意識。
其實唔知有無理解錯

一開頭果句講既 所有野都係為左被毀滅而製造
指既係人造人?
因為YoRHa係機械生物製造出黎比自己既生命意義?(要戰鬥)

其寶實Machine android都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞