《薩爾達傳說 曠野之息》自由討論區及前傳、續集等候區 (2)

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
吓但日頭嚟架喎我去到行咗個圈都無嘢所以走咗
之後離遠望多次就無咗光了
流星係夜晚掉落嘛
你執唔切
佢日頭咪消失囉
覺得應該唔會
人馬弓太屈機了, 有把5連既人馬弓
GBA年代隻隻都有玩,好鐘意18bit個款同解迷

到左NS年代,依家要去打神殿,但完全冇方向,去神殿行兩步比電電死,剩係行過路過打下啲卒,仲未搵返以前薩爾達既樂趣,請問我依家應該做啲乜好
置頂 post 幫到手嗎?
我都試過佢未拎刀就比我殺咗
有無買AMIBO? 想搵隻米化...
其實AMIBO送既野有無用?
有無用就見仁見智

有啲有武裝, 食物, 米法有套甲, 有個可以刷伊波娜 (Zelda名馬), 黃婚公主會刷10心既林克狼出黎幫手

example:
如果玩開之前嘅 zelda,今次呢隻都幾唔同。

今次嘅解迷唔局限於迷宮,係由拎起部希卡之石已經開始。

唔知你玩到邊?

概括嚟講,鍾意做乜都得,如果真係無方向,就朝住眼見到嘅神廟同高塔進發,沿路見到乜都望下,所有 NPC 都傾下,多啲開啲道具嚟試下用下。

再唔係咪跟主線,佢話要去第一條村搵英帕嘛,搵咗之後又會多咗其他主線。

記得開 menu 確認下啲任務。
不過呢隻game就係好玩在呢啲地方
樓主,請教下,我岩岩買左歐版都要388, 佢話有中文, 咁係唔係同 行版一樣?
只要你主機語言係中文就算是歐美日版都會有中文

大部份任天堂出既遊戲都係跟主機語言, 大部份都有中文的
咁我放心了,唔該晒樓主
我唔係樓主
sor9
唔洗sor, 希望你會鐘意呢隻game
有啲咩都可以一齊交流下
有問題會再請教ching
係咪打多啲神獸
跌出黎啲裝會靚啲?
有小小影響既, 但主要都係你殺得某一種怪愈多, 佢就會變勁同佢手持既武器都會變勁

曠野之息等級系統(中文翻譯)
https://zeldamods.org/wiki/Difficulty_scaling/zh
其實,個開放世界本身就好似以前果啲迷宮,只係佢係一個極大嘅迷宮,解謎嘅位就遍佈個世界,同埋要用自己嘅常理去推斷個世界點運作。電?有冇方法唔比佢電到?唔夠打,趁佢訓偷襲又得唔得?
我覺得依隻game最勁係將人人都諗到但一直冇人整到嘅野整出黎,以前啲game場境互動係佢set左比你,基本上你只係跟劇本走。但Botw就係做到真正嘅互動,木會著火,好多game都有,但冇一隻可以好似佢咁,整到真係好似現實嘅火咁,可以燒箭變火箭、又可以煽風點火、又可以用黎取暖。
至於,神廟/神獸就係傳統解謎迷宮。比你專注地去解迷,強化自己繼續去探索個世界。
誇張啲講句,隻game第一個秘訣,就係保持自己嘅好奇心!
大約玩左60個鐘
不能自拔咁開荒地圖
剛剛先打完第一隻神獸(雷)
想知主線進度係幾多到?
有冇人過唔到神廟上YouTube 搵攻略果陣成日搵個台灣肥仔把聲超gay唔想聽搞到自己過算
係咪果個魏巍我都有睇,但飛住睇
我之前有睇過呢條撚樣動物之森嘅片
屌 ... 原來係戇鳩仔一名 !!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞