《薩爾達傳說 曠野之息》自由討論區及前傳、續集等候區 (2)

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
啱啱玩咗Demo
Impa absorb 咗3個symbols之後好撚勁
劇透
終於見到理應係自己友嘅橙色guardian
好感動
屌你識唔識加密
咁叫劇透
你地係唔係一開波就玩非常困難
想問打簡單同非常困難獎勵有冇乜分別? 打完好似都係一樣
電腦動作好慢但扑中一嘢都幾傷
今日開返曠野之息去咗薩爾達研究室

無保養嘅木材,keep 唔到100年好正常啫

災厄啟示 link 應該無新武器用
上集無雙link 好多武器又馬 陀螺又成
睇落好似同曠野之息一樣得三種
災厄啟示錄終於有時間試玩
公主同英帕我始終唔係好明啲招做緊啲咩
甚至連LINK 嘅「X 追擊」都成日出唔到
掉幀明顯但可接受 (始終我係喺SWITCH 上面玩WITCHER 3)
同場豆腐人數都唔少, 爽快感幾好
電腦BOSS動作慢, 但係攻擊力幾高, 如果較到困難或以上都唔係完全無腦斬

主線任務都叫有啲嘢做而唔係鳩斬就完, 但係啲支線有啲無聊
我估應該要為咗儲嘢/ 升嘢而要狂刷關, 不過唔敢落定論, 始終試玩版未有呢個需要

試玩版得頭2章, CG俾得幾慷慨. 就算唔特別鍾意無雙都因為想追返曠野之息嘅劇情而買嚟玩。不過唔知會唔會好似當年火紋無雙咁, 開頭勁多CG 之後虎頭蛇尾.

劇情加密

100 年前城陷一刻, 公主 (意外?) 啟動咗小守護者返去大戰之前
但係好似未解釋點解會出現時空穿梭
過場動畫上面每一隻神獸都有2隻英傑, 我估即係連埋BOTW正傳啲英傑後人都返返去100 年前逆轉敗局
希望有得行GOOD END / BAD END
否則係唔係都GOOD END 嘅話, 我估我會較「容易」然後極速過版睇故事就算
終於爆機
final boss都幾廢
一開始玩困難,第一關到最後打兩隻BOSS個陣唔夠打死左
之後轉返普通
想問無雙試玩版打完D木箱有時有粒紅色物體執唔到
個粒係乜黎?
唔會
一係你食物滿咗
一係你火魔法滿咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞