《薩爾達傳說 曠野之息》自由討論區及前傳、續集等候區 (2)

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
認同boss戰係敗筆
覺得劍試似boss多d
前晚爆咗一次機, 尋晚打返晒120神廟, 然後今晚開始英傑之詩...啱啱打完初始台地...

個初始台地四個QUEST, 話比把必殺劍你...其實只係用過一次咁大把
就係個力之試練++一開始果隻...

其餘全部都係炸彈箭, 或者火/冰箭.....
我爆咗把大鳶弓同三把獸神弓....
好想刪左botw既記憶然後玩多次
我真係用劍斬
把風果啲用箭狙
其他用劍拉打
個人希望續作有嘅野,FF下

大師mode係default難度
save point只可以喺村落等等
大幅減少背包容量,圖形化背重量,每個item佔唔同重量。裝備食物共用背包,玩家要自己取捨
食嘢飲水有硬直動作
類似mc,有飢餓值,有兩種飢餓狀態:飽肚&肚餓:前者持續回血,後者持續扣血;大部分食物只會回復飢餓值,某啲藥水可直接回血
咁樣太HARDCORE, 搞到太難太復雜D人會放棄
佢本身唔係生存遊戲
其實加強返動作原素已經ok
食野就應該要時間食
由於呢個系列係大小通吃, 越簡單越好...
要咁HARDCORE去玩對馬, TLOU好過...
西利
LAG到唔想玩 玩左陣熜左機
唉 正式版都係咁唔會買:(
依家可以雪原游水都照食串燒回血真係有啲膠
真 見到上面啲野咁復雜都唔想玩
咁多強迫性會勸退唔少人
明明人哋可以自由選擇打唔打去邊度做乜嘢

保留返啲要素就得
換張地圖整靚啲啲風景
重新洗洗林克(同公主)腦
我就會照買

如果有戀愛元素更好
露珠或者帕雅或
Anyone but 公主
噚日贏左雷獸山人馬同水神獸
好好玩呀!!!!
可以開始練盾反人馬
我都啱啱打完
人馬仲難打完水神獸
迷宮玩到頭痛 諗咗勁耐
唯一一次睇左攻略 個象鼻
我第一次玩打左其他神獸先,用其他方法上咗去
無睇攻略的話我覺得駱駝最難搞
攞咗飛鳥神獸+駱駝神獸 招技,即場勁左好多
飛鳥神獸、飛起之後 射箭 林克時間

駱駝神獸 、rpg 法師既 大範圍落雷
我唔知點解行極都行唔入人魚村
之後鳩行又慢慢去到利特村
所以係打咗風神先夾硬飛入人魚村打水神

鳥迷宮好易
象迷宮好難,要望攻略
之後蜥蜴同駱駝可能已經摸熟咗啲套路
覺得好易過
我第一個打水神 未熟佢d套路
完全諗唔到要望攻略
後期玩得多熟套路就自己破曬
Btw dlc個瞬間轉移剩係可以用一次?
放左落地之後收唔返個印記
入人魚領條路有晒指示嗰㗎我要係嗰邊執左箭同拎人馬武先敢開始打下怪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞