《薩爾達傳說 曠野之息》自由討論區及前傳、續集等候區 (2)

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
都係啊,最緊要拎到果 3粒珠
我指我之前唔係無人島既打法
所以係無人島打到佢得返1/4個陣 死咗
下次試下煮食埋野先再打
咁岩血月 過咗返去復仇
理論上我明既, 但我練左個幾鐘都係得1,2次成功入到bullet time
卡係跳檔之後未必2段跳到, 2段跳到之後, 後翻又未必入到bullet time
https://streamable.com/r8hmc2

利申: 本身有正版, 用模擬器純方便拍片同玩Mod加方便練野
我自己既方法企係山邊度用炸彈屈佢機, 佢會係咁上山落山, 只要你卡係山邊時停加炸彈可以屈死佢
打完一次真係上咗癮
之後再打易上手好多,基本上企上去一次就夠做,三分鐘內ko
打咗4,5隻就即刻有錢買屋了個鐵槌都仲未壞
打滿全圖40隻有獎章換
係啊,感覺上係要快,向前跳擋之後就要即刻接後翻,大概就會捉到個感覺。有時後翻無子彈時間都係因為無足夠重置高度,變左普通後翻,有幾次我試過後翻之後係開滑翔傘

btw 模擬器係電腦上玩zelda? upload 片方便都幾好。
想問下, 第一下盾檔個高度矮啲係唔係好啲? 定係高啲檔到會好啲?

模擬器可以玩Mode, 無限耐久武器,防具, 無限血等等既Cheat, 如果用黎練習某啲technique 係幾方便, 我最鐘意係Nier mod, 21:9 Mod, 同間屋既改裝mod

支持正版!!!!!!
https://youtu.be/B1FJp9WISGQ

今日先知, 神獸音樂有 SOS 摩斯密碼音節
純粹個人感受,唔知有無理解錯,盡量最高點盾擋,咁重置高度就會最高(離地面)。如果矮d 就好似企係粒石仔度後翻(無子彈時間), 高d 就同企係欄杆後翻(有子彈時間)咁上下。

我純粹係試野嘅話就唔save 。炸彈自炸練盾擋重置都係好傷盾牌嘅東西。

幾得意喎,可以幫自己間屋裝修,玩多d 唔同嘅野。之前見過網上有人用模擬器改到係薩爾達公主嘅樣子玩劍之試練。
2b!!!!
得喇 知你支持正版喇收皮喇屌你老母
隻game買咗兩年
近排放大假先玩返
一玩連玩幾日
初始台地諗住已經夠震撼
點知出面原來仲多野
新手仲係度慢慢摸索
連基本嗰啲技巧都未掌握好
盾反 bullet time嗰啲都唔係好識運用
手殘黨
有陣時打緊 要轉武器 射箭 都會騰哂雞
好鍾意搵制高點 慢慢射箭 掉炸彈
騎馬勁方便 但有陣時又會驚Miss咗一啲野
好想行哂啲路 有山就爬上去睇
隻game真係不得了
邊到可以氣換心? 搵唔返
哈諾特村下面個斜波
唔該
恭喜晒~~~

隻 game 勝在高手有高手鑽研,手殘有手殘將勤補拙,只要唔係 task list only 嘅人都可以搵到適合自己嘅玩法。
哈特諾村村口個湖支旗杆下面
個島係提供咗足夠裝備同食材的,開磁力同時停掃下。

前面都有人講咗了,要拎到隻大怪粒波唔係一定要殺佢,如果想殺佢又想慳皮,可以引佢埋山邊然後在山坡上搵個安全位轆炸彈屈死佢。
如果想殺佢其實可以靠可以靠雷神獸招技,已經打左大半,之後就射箭扔武器咁整死佢
唔係人人有技嘛
成日係冰跳落黎想bullet time都變左跳水
可唔可以熄左跳水個掣
試下禁實ZL持盾跳 同跳個位企後小小
其實跳水除左解卓拉城個迷你任仲有咩用
以我所以其實無咩用途, 係令個動作生動啲, 某啲係水入面既種子會要你跳到啲葉中間, 但其實唔一定要跳水, 慢慢滑落去只要入水果下係中間都OK
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞