《薩爾達傳說 曠野之息》自由討論區及前傳、續集等候區 (2)

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
新坑
卡左係水咒
水咒算易解 加油
隻game唯一敗筆
根本冇一啲似樣嘅boss
套裝比你升到lv4同埋整古代兵裝
帶埋成間移動餐廳去打
完全係overkill
人馬仲難打過d boss

不過佢boss戰d氣氛做得幾好
氣氛做得越好越熱血
啪死隻大佬果陣就越失望
Game就一出就買,但係玩左一陣就放低左
近幾日重新開始發覺玩到停唔到手
依家得4心同d低過20攻既武器
去打中級力之試煉好似幫隻怪r痕咁
另外想問見到d魔法師(係到跳舞果隻)點打,又係一下秒
正常打用箭射頭, 衝埋去鳩斬
對火/冰法師用相返屬性武/箭可以一擊殺
即係潛行射箭殺?
另外中級力之試煉係要幾時去打,把武要幾多攻擊力
大部份怪射中頭會CRI, 然後倒地(起碼停低), 所以可衝去斬
中級無話幾多攻既武, 初頭都係數量搭救, 一半下佢黎LASER時咪盾返佢, 可以留返多少武器...
卡咗係森林入口入唔到去
精靈森林? 好大提示架喎...
用wind bomb暴力衝入去
拎番起就會停唔到,我一個月前玩返到依家日日都要玩一陣先安落
邊到刷武器最好?
執把雷武器/電箭 去城堡斬一下執一把
試下先
Master mode殺野怪太晒武器同時間
拎果堆武器刷一round人馬 拎屬性箭
之後應該已經可以全地圖任走
諗緊好唔好重開 master mode

俾 ubisoft 式 open world 養壞咗
3年前唔知隻 game 做乜就放低咗
今年8月先拎番嚟玩,上晒癮
而家4神獸 + 70 神廟左右,劍試煉過咗中級

master mode 應該超有挑戰性
但我慣咗見怪就鳩衝去打 (純粹個人習慣,玩咩 game 都係)
應該新手關都過唔到
打火山四腳蛇boss phase2 唔知點打,要個肥仔畫公仔畫出腸講埋要做咩先知
算係咁
雷神獸都係,如果太耐都打唔過會有提示
如果新手村多少少類似嘅提示
應該唔會咁多人棄 game
初始台地隻白人馬
每次公主M到就去打搞佢
初始地台有隻人馬比你玩

Btw master mode係過癮嘅,會試下多啲用其他方法殺怪
我試過雷雨嘅時候扔個鐵盾比豬頭人,佢執起之後就比雷劈死左
準備上雷獸山,但係得4粒心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞