《薩爾達傳說 曠野之息》自由討論區及前傳、續集等候區 (2)

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
初始地台隻人馬我個時拎左把高攻少少既雙手劍同足夠既箭就3心KO左佢
究竟係隻人馬俾我玩定我俾隻人馬玩
年尾有考試
應該過咗就開 master
好似要打好耐,不過最緊要騎上去扣到佢血
唔駛怕,玩熟左單手劍人馬就應該係最易打
我要 黃心 3防 瘋狂定時加跑 先搞得掂
其實你迴避盾返熟既話係好易打, 有足夠武器箭矢存量既話打贏只係時間既問題...
過左!
知道左冰係可以破壞後就無難度
屈箭射死佢
人馬難打過神獸
DLC得十支箭
Master mode仲會狂回血
爆機了 用左150個鐘
有用地圖app幫手搵臭豆同2個神殿
隻game好好玩
但最大既缺點就係d所謂boss戰唔夠大陣仗 同太易打
有打開機既三兩下就估到點打 最難打係雷 因為真係純考反應 其他果幾件.... 隻火神獸我甚至連心都冇扣就唔合咩事打贏左

希望第二集boss戰可以難返d
咁係我心目中就會係滿分
唔玩
要難有DLC同大師mode
導師會回血都有d難度
劍之試練真係難
想揸電單車既 點都要打一次
講dlc無意思 事實隻game default boss戰難度就係不合比例地易
尤其佢鼓勵玩家瘋狂探索 好多時打boss果陣時玩家已經有返咁試下實力就會有種虐打boss既感覺
你諗下打boss前既場景整到咁有心機 點知打boss後會有種:下 咁嫁咋?

其實地圖怪都做到動態難度 boss戰點解唔得呢
甚至可以做到 如果玩家去到某個程度 boss會出現隱藏phase 會多幾種手段去攻擊玩家

我希望第二集可以做到咁
其實你打曬4神獸先再打boss已經唔算係”default”
你每打完一個神獸 就會打少城入面果隻ganon一個phase
你下次試下好似speed run咁直衝入城咁打ganon 都仲覺得太易先再插未遲
我咪講緊神獸太易
同埋第一次既觀感先係最深刻
試問有幾多玩家第一次play through 就直衝去打大佬

我係講緊個落差感太大 我諗大部份玩家都會有咁既感覺掛
我再強調隻game真係接好好玩 但依個缺點我希望第二集會改善
唯一敗筆

相信好多人拎晒神裝整晒黃心buff晒能力先入房打boss

之後就 下 咁咋?
不過set得易都有好處既 易入口d
多d初學既甚至之前冇乜點打開機既人都投入到隻game入面
新手一問

個盒中英文有咩分別?
其實無,遊戲都係會跟主機區域轉語文
買埋dlc先係完整
基本上大部份打爆過都會咁覺得
boss戰根本就敗筆
但硬係有一班人話咩打左大師mode先講
話speedrun係default都夠膽死
如果佢本身係平衡就應該正常mode都有好體驗
但差幾十蚊喎

利申:買了英文
Boss戰用途都唔係爆機,係開完成度
Botw係玩日常唔係玩破關
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞