《薩爾達傳說 曠野之息》自由討論區及前傳、續集等候區 (2)

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
yes
就係唔想玩神廟 但又想拎大師劍
有個比較煩但難度唔算高既Glitch 可以唔洗13心拎大師劍, youtube下就有

用唔用你自己決定
我會鐘意Twlllight Princess 多啲, 如果係switch 既話織夢島都幾高評分, 可以考慮下
我估你後者應該係用左時停, 時停任何攻擊佢都會躍一下好快起身, 無得騎, 要正常咁射中佢弱點先有得騎
神廟有120個(唔計dlc)
要13心只要40個神廟
大迷宮得3個神廟
你唔玩迷宮都好易有40個神廟
仲有四大神獸每隻打完多一粒心
異服癖
我而家玩到開咗塔叫我搵希多王子
但我想問下有隻怪一出現就打雷,會拎住支魔法棒出招咁,點先打到佢架?
同埋今日好順利盾反到守護者感覺聽聲易過睇laser
雷最麻煩 我通常都避
雷既"dull"路啦,好煩
成日撞到d機械人,俾佢一野秒,完全唔夠打
即係邊隻怪?法師?
有個塔先最煩下面係水,好多傘形咁既石
嗰度幾隻雷法師,水入面仲有好多雷蜥蝪
比呢隻打到訓低,一起身就比第二隻打到訓低
呢度玩得勁忟
有頭盔跳落水攬炒電佢地轉頭
我拎左防電耳環
轉頭就去電返佢地轉頭
隻雷魔法師幾煩下,要有心理準備一中招會跌裝備同勁扣血。

最好用掩護慢慢埋去,用箭射佢個頭(有時停用時停,或者睇下有無辦法跳起/利用地形製造 bullet time)佢會跌落地,然後立即衝埋去狂劈。

佢每次攻擊完都會閃走轉位,觀察佢啲類似水波紋嘅移動軌跡,準備定佢一出現即刻射佢,如果佢離地唔高又夠近直接劈都得。

有防雷嘅裝備同食物就更好了。
雷系敵人不嬲都煩, 魔法師都還好, D電蜥蜴人就真係麻煩...
隻耳環防一級電 only,小心小心。
沙漠嗰啲還好,水入面嘅電蜥蜴真係極煩
呢個位有條路可以行水面去個塔度唔使游水,待機到無咩怪喺附近就一鼓作氣直衝過去。

如果唔係的話無防雷真係有排攪。
無記錯我係搵咗個高位飛過去, 然後一口氣衝上第一格, 痞低等一陣, 應該係著住潛入服...
仲有個做法 係咁起冰柱咁跳過去,無視晒啲怪 又或者企上冰柱跳起拉弓用bullet time加弓箭係屈死晒啲怪先慢慢爬
仲有個方法,古代箭一支一隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞