《薩爾達傳說 曠野之息》自由討論區及前傳、續集等候區 (2)

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
講起邪道, 劍之試練用邪道捷徑都要用鐵箱打獨眼巨人....

突破妖精上限:
https://streamable.com/h8v2lk

利用時間停止器找石頭人:
https://streamable.com/iovxgd

利用時間停止器找各種食物:
https://streamable.com/bf54hr
岩岩玩到傳完藍火比研究所所長,跟著應該點做?
你地係跟主線咁行定週圍走?
我係完成唔跟主線走, 周圍去開左塔先, 中間見到神廟就打, 見到NPC就傾下計睇佢講咩, 又或者有支線就做支線先, 完全睇你想點玩, 你可以繼續跟主線走, 見到有咩特別野想去咪去行下
其實都唔知主線要去邊,我係周圍開下地圖先慢慢搵到做乜
如果我無記錯除左一開始台地無咩提示之外, +號去主線果度你set做目標之後都有比黃點你

台地完左之後, (極度劇透) 唔想知唔好打開:

咁我可能無set到,我玩嗰陣完全唔知要去邊,不過一樣唔駛攻略搵到主線,天大地大任我行
其實唔洗再問去邊
總之離遠見到有咩得意野走過去就啱
冇就爬上高位望
咁先係正確玩法
睇左Zelda botw2既宣傳片
見佢用大技一次過殺幾十隻豬同幾十隻蜥蜴
呢隻似動作驚多過探險驚
係三國無雙d fd
感覺麻麻地喎
假膠?
個集無雙黎,同埋唔係Botw2
唔好意思
到咗打晒四神獸, 搵晒回憶, 甚至打埋劍之試練後
大家會唔會開攻略睇下剩底乜野神廟同YAHAHA未攞?
定係衝去爆機算?
我在打加儂之前開哂所有神廟同回憶,打完之後先清埋啲支線任,跟住玩 DLC,最後先慢慢搵返哂啲呀哈哈、買返齊個圖鑑同做埋嗰少少打完加儂先出現嘅任務。

但做邊樣先、甚至做唔做某樣嘢完全睇自己,人人都可以唔同呢。
心諗邊有咁快出BOTW2
YAHAHA真係攞命.....可能開晒武器格, 再盾弓每樣關幾格就算...
尋日開始玩左一個鍾鬆d
解緊果個要去4座野拎技能嘅廟
其中一個幾有趣嘅地方係磁石果個
因為拎住左舊野原來可以當埋武器咁樣做到傷害
平時依d道具野應該係冇傷
所以感覺幾得意
問怪物商人無得揀「關於怪物的事」去接任
雖然話就話900粒
其實揾400幾粒就可以all max
係地圖探索其間順便揾下就得
有d揾法都幾有趣
揾左400幾粒都唔覺悶
係其他open world流水game做唔到既野
最好唔好專登去揾, 失去隻game既意義
要打左加農先有呢個選項
2017年出1,而家都3年啦
其實好多位置都好易估
例如某平原上寧寧舍舍有個小山丘/湖
如果果度好空曠,冇村落冇祠廟
多數都會比粒seed你
獎勵你on99咁做開荒牛
佢其實都係做到出晒面
空地道有D 石頭圍圈圈 小左一粒
D 土地公小左粒蘋果呀
仲有好多位慢慢發掘啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞