《薩爾達傳說 曠野之息》自由討論區及前傳、續集等候區 (2)

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
咁今晚返去試下...
可能習慣咗會好打D
講起蜥蜴人, 勇氣之泉果度果堆雷射真係打到火都滾埋...
所以平時多數著住忍者衫周圍爬山,依家玩緊master mode比怪發現真係追你九條街🤦🏽‍♂️
啱啱出咗新手村,明明瞄住d怪但係個炸彈成日飛咗去右邊
兩種REMOTE BOOM都好輕, 會被風吹走
買咗間屋完全無裝修過
岩岩先知原來可以整個門牌刷箭
咁想問下邊到有得拎多發弓
伊蓋隊基地大把
有無禁住ZL? 用ZL 可以鎖住角度, 或者夠近啲怪, 可以ZL鎖住視角, 會好小小
仲有dlc 英傑之詩, 劍之試練同 master mode 等緊你
Dlc打完左,劍之上練差頂級應該會打埋,master mode諗起要再搵hahaha同神廟就卻左步
真係有需要刷箭咩?

拉聶爾之塔西南面個細島仔上面,有個可炸開嘅山洞,入面有把森民之弓係三連發。

每次紅月可重刷。
真係好鬼煩,我係靠食三級防雷嘅料理。
戴頭盔咪得
唔好成日咁樣得唔得呀

拎咗頭盔唔通會死都唔戴咩

我打勇氣之泉嘅時候連有頭盔嘅存在都唔知啦。
好惡對唔住
咁都惡
好明白你感受
得botw先令到我有呢種感覺
所以話推新人玩一定要叫佢轉大師mode先
諗住玩爆普通玩大師mode,但見到大師mode啲怪同啲gameplay,完全適合手殘嘅我。

有冇巴打玩緊大師mode,仲好順暢咁玩?啲怪嘅血量好高。
叫人一開始就即買 DLC 會唔會唔係咁好?始終都有機會唔啱玩嘛。
yes
大師模式係開頭難,之後習慣咗就開始唔大分別了。

佢雖然加高咗難度,但亦送咗好多武器在飄浮寶箱,用啲耐性就拎到。
大師模式純粹個人選擇,唔玩係完全無問題。

個人認為大師模式最大分別係怪嘅血高咗同識回血所以無得慢慢屈,需要一啲時間去習慣,慣咗之後係考耐性多過技術。
係咪有一堆箭塔係門口嗰個?如果嗰個我好似係側邊行過去避咗,之後返去就係後生再落返去添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞