《薩爾達傳說 曠野之息》自由討論區及前傳、續集等候區 (2)

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
最主要玩黎睇劇情
玩落爽快度取決你既角色
有d角色玩落似高速割草 有d角色攻速慢難操作
想要有挑戰性可以玩very hard

整體黎講一般 唔會夠曠野之息咁多樣性玩法
但係劇情對薩爾達曠野之息既主要角色 無雙描寫得比較具體

Btw 好多人話fps有問題 可以觀望下先 畢竟fps好影響遊戲體驗
另外DLC2 有MASTER MODE即係HARD MODE, 爆咗其實去玩都幾好, 好有挑戰性
Mipha同隻雀好鬼好用
玩落又未到接受唔到程度,頂多出大絕或重擊時會lag一lag,聽日唔知有冇day 1 patch改善下,framerate穩定啲keep到20當收貨

揸神獸好鬼爽
想問其實係咪同三國無雙 海賊無雙玩法一樣?
玩完無雙8 唔想再中伏
但又比Zelda故事吸引
無雙8係on9例外嚟
我覺得zelda無雙比以前既無雙都幾唔同
首先全部人有固有技zr 又有希卡石
而且好多招都可以打到一半cancel固有技/希卡石/三色杖
玩法會爽快左多變左既
暫時都唔係鳩斬就過到,d boss太多所好硬/有霸體
每隻怪唔同種類既武器都唔同timing,去鬥技場比較方便,除左人馬無得控制佢咩武器之外 其他小怪 你可以用雷屬打甩佢手上把武器再扔一種想練既武器係地下比佢執

save and load咁練
我諗我搵到隻game 我唔鍾意嘅位了
就係好孤獨

周圍啲人個個都講一百年前點點點
愈睇愈難過
效忠嘅王國無左
國王死左
身邊嘅戰友瓜曬

行過啲村 個個都話我係英雄 係好勁嘅英傑
但都係我唔識嘅人 個種物是人非

好在有公主去拯救
唔係嘅話 拯救一個唔屬於自己嘅世界
真係人都顛

好在聽聞拯救完公主就完
唔係嘅話 兩個人活係呢個
人人讚美你 你卻無歸屬感嘅世界。。

唉 寧願搵唔返啲記憶 重新做人好過
愈睇之前同伴嘅野 就愈係不舍
好有創意
我發現打勁少少既小怪
用屬性箭射佢頭就差唔多秒

另外想問雙手武器係咪玩唔到盾反定係會反得慢D
雙手武器無得持盾,點都要收刀先 只可以迴避
Fps有無比試玩改善?
買無雙救贖自己

老任:計劃通
去買隻狼link既amiibo
有隻狼陪你
3心成日死
有無巴打買左日版封面的?
我見某舖話日版都有中文但我係官網睇話得日文
無理由唔信官網信舖頭9up
睇埋下面條link

https://lih.kg/rweOqaX
大師版劍之試煉好難打
控神獸好撚熱血
亦都明點解比加儂控制神獸會輸硬
初見係咁用za warudo 就過左
克洛洛森林個到lag到痴線
日shop有張劵諗住換無雙厄災,點知日shop得日文版,慳返
無雙數位版12點開?
應該係,之前足球小將都係一過12就可以下載
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞