《薩爾達傳說 曠野之息》自由討論區及前傳、續集等候區 (2)

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
switch機能真係浪費左隻game
之前驚玩法唔得 玩完demo反而俾畫質同fps勸退
出技得20fps真係接受唔到
Lm
再問有關攻擊力
守護同古代武配古代甲一SET會有1.8倍攻
呢個係對守護者, 卡農系列ONLY? 定係平時已經有倍率, 對佢地再有特效?
隻新無雙 都幾多技下 。一開始就玩困難mod
反爆隻Guardian
你可以理解做
BOTW一百年前滅國,Link瓜埋送入廠
一百年後醒返開埋塔
先至知道塊板本身係俾Link用
所以一百年前公主拎住塊板只係影相冇其他用處
於是
一百年後打完Ganon
就整隻細Guardian出黎返去一百年前打緊仗既時候幫手
飛Guardian避得就避
盾反佢地問題係第一角度問題
第二佢成日郁,反到都未必中眼,攪到要反好多好多次唔夠效率
一支箭射眼然後走人算數

其實齊腳Guardian都係唔切腳企穩D
守護者武還守護者武 古代武還古代武 2樣野黎
古代甲buff唔到神廟跌既守護者武器

D人話古代武勁 係因為有甲buff 再同3格攻擊buff疊
而且唔限八爪魚果類guardian 打所有怪都得

打加農有特效 好似只有master sword
其實我有少少唔明個開場

以我理解, 應該係隻Guardian入窿個時係BOTW 100年前LINK入左廠之後ZELDA自己封住BOSS既時間黎, 所以無雙應該由BOTW回到過去+改寫左歷史, 變左做同BOTW平行既另一條世界線, 以ZELDA自己封住BOSS個刻做分裂點
唔記得加密悿, 自
劇透L死全家
屌你老母
仲蒙過 MHXX
我係用電話上自己Twitter到CAP SCREEN, 可能會有少少濛
實機畫面會清D
上面講既野開GAME第一場已經講左, 另外BOTW已經出左3年, 咁都唔俾傾?
ER...........唔該唔該劇透請加起碼四重隱藏, 呢D係基本禮貌吓話?
唔想被劇透, 亦都唔想因為咁BLK人, 但係再係就會BLK
唔係個個都玩試玩版,
另外BTOW出咗幾年都好, 好似我都未爆機

少少野做得就盡量做啦
掌機mode玩左陣
真係幾濛同少lag,今晚試埋tv mode睇下會唔會好d
Between, 阿婆招技其實係點,以家完全鳩撳
官網D圖清好多

硬係覺得下年年頭就有加強版 NS + MHR 一齊出
我有幫上面個巴打加密, 只係加完唔記得幫自己D野加埋密

如果唔玩試玩但入黎係想睇乜
BOTW正GAME...
我既諗法係, 出左3年既舊GAME, 我其實唔EXPECT 唔討論得劇情, 仲要你將埋無雙都加埋入黎討論

不過我會照加密既, 如果咁多人都唔想被劇透
我意思係, 玩緊BOTW正GAME既人未必會玩試玩版, 入黎睇最怕唔覺意會被劇透咗試玩版既內容

舊GAME其實好多都唔咋得太緊, 但係核心劇情就可免則免啦...
我用lite玩就唔覺畫面好差
細mon好處

阿婆打得好爽
好似仲好用過link
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞