《薩爾達傳說 曠野之息》自由討論區及前傳、續集等候區 (2)

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
原來係刷防禦值 thanks
中咗 90
盾反d怪甩唔甩武器睇盾個防禦值,其實都有用
有冇副屬性?
我 reload 咗,無睇到
如果只係要火劍就去中央塔西邊有棵斷咗嘅大樹(比個水池圍住)
嗰度有幾隻怪同埋插咗把火大劍喺地下
唔想打怪可以飛埋去偷咗就走人

另一個location 就係火山北邊地圖邊邊鯨魚化石
喺下面又係有幾隻怪同埋插咗把火劍

兩個地方都係血月會refresh返把劍出嚟
神廟同塔果d寶箱係咪黎m都refresh
神廟有d裝都幾正 睇片人地拎王族
我開就得騎士
寶箱唔會
就咁係地下既就會
神廟果啲拎咗就無(地圖會有寶箱標記)
森林之塔上面固定插住一把王族雙手劍
記得沙莫果頭有個山洞有好用既武器...
如果入到城, 大把武器係裡面...
呢排開番黎玩好正
我想問下劍之試煉同無人島係咪兩個唔同任務黎?
係兩個唔同試練, 一個係普通試練, 一個係大師劍強化迷宮
我想問下呢 有好長血條個啲怪
例如我啱啱山上撞到個隻巨人 西諾克斯咁

打死佢之後 佢會唔會再刷新架
第一次見三十幾攻嘅武器
血月之後會翻生 所以你可以mark低個位得閒每欸血月之後再翻去刷
好的
啲武器根據遊戲進度 某一種怪既殺敵數咁慢慢升級

例如你瘋狂人馬,除左某幾隻固定之外,隻怪會慢慢田升級,連同武器升級

eg 劍類武器大概係 旅人 士兵 騎士 皇家
心思思想買dlc但大師模式要重玩好卻步
本身已經玩咗150個鐘
巨人我次次都靜雞雞偷完武器即走
一到紅月就去偷武器用
150算係咩,當新手教學
窮 要打死埋佢 賣材料

話說幾好笑 用箭用得多
佢隻左手會放係眼上面
然後右手打我嘅時候 左手都會放低
果然巨人智商唔高
其實巨人腳硬, 直接斬腳會彈刀, TIPS話可以燒咗層甲斬得入............
但係我射眼然後鳩斬佢下體就死咗.........咁真係唔使燒...
開咗DLC有埋近衛, 特徵係大攻易壞
又係等偷跑既一日............................
原來係咁
我就係奇怪點解岩岩學識打人馬
跌既武器都有粒鑽石係左上角
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞