《薩爾達傳說 曠野之息》自由討論區及前傳、續集等候區 (2)

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
full set 防火、防結冰
要爆好快,只係想唔想爆
好合理
我昨晚啱啱爆左,依家玩緊master mode, 一開頭唔想浪費武器打其他卒仔,淨係去盾反守護者
手殘黨 完全連黑人馬都打唔到
有啲招覺得難避既可以用時停stop 佢.
想問人馬係咪都會經血月重新?
早兩日唔得閒玩 今日玩到唔捨得瞓
岩岩打完第一隻水獸 解謎仲難過打最後隻小boss
弱點係下巴位
瞄頭瞄低少少
背後都計
係,所有怪都係
一般都會覺得第一隻神獸個解謎幾難下,因為未了解究竟解一隻神獸要做啲咩,之後有咗經驗應該會好啲了。
一系試下用啲技術含量低需求啲嘅方法?

先準備足夠嘅弓(四至五把,靚弓更好,一般弓都可以)同箭(大約四五十枝)同食定三級攻或者三級防嘅食物。

用時停停咗佢先,先射佢塊面(鼻至下巴位置)一箭(成功 headshot 個音效係高音啲),再拉定弓埋去準備定,時停消失後佢會跪低半秒,立即再補一箭 headshot,成功的話就可以騎上去打佢。

時停 cool down 期間就不斷跑,然後 repeat。
仲有佢射完第三下火球都有硬直射佢面,有無雷獸技?有既易打好多
我都係手殘黨,但打完第一隻拎左佢d武之後就
打哂劍試練 初階真係最難
打蜥蜴一打落水又會回血
中同高階都太多資源 夾硬打都唔會驚
中級有關全黑打蜥蝪都易扣得多血, 不過武器夠勁都好快殺到
頂級啲古代箭BUG到 又多回滿血既食物
打完風神獸 唔記得影boss 相
咁樣點解唔直接用弓箭鎖到佢死?
啱啱血月諗住去依蓋基地拎蕉, 但解咗DLC2個神廟後好似前後門都封咗.
係咪無得再刷了
當然係因為手殘啦,人馬唔會乖乖地企喺度嘛,又唔一定搵到機會 bullet time 射箭
唔係可以直接由個大窿附近道門入去咩?
你個開頭都係用時停埋位
射頭射到佢跪低之後就無限loop打頭
每3箭就停一停等佢搖完頭先再射跪佢
唔使用子彈時間已經可以企定秒佢
如果買咗面具仲可以直接利到佢面前度好位先抆弓出嚟射
封咗
雷咒加儂點打
呢個方法應該需要高攻嘅弓同比較多箭?

人馬面具要打咗三隻神獸先有,唔知原本問問題嗰位用唔用到了。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞