《薩爾達傳說 曠野之息》自由討論區及前傳、續集等候區 (2)

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
刷走曬d 3連 整到全身5連咪得囉
有冇提示沙漠果個村點樣聽到酒吧果三條友講嘅暗號 毫無頭緒
要搵個靚位先聽到佢地講野
ok 聽日再試
想問下如果唔特登搵神廟搵古代核心嘅話係咪有排先搵齊升時停?你哋大概玩到邊個位就升?
我剛開咗卓拉領地線,但唔打住去咗阿卡萊區
盾反守護者會出核心,除非嚴重手殘,建議真係花小小時間練下點盾反守護者,一般兩個做法,聽聲或者睇紅點擴散就反,正常人練半個鐘到一個鐘應該可以master到盾反守護者,建議上youtube望下點先
我盾反過都無嘅係咪隨機
要刷嫁 係城堡出面刷
湊齊數就去升
最多避開啲金色銀色怪唔打
我無特登走去刷核心,嚴格嚟講都好少特登刷啲乜。我無乜點睇攻略又玩得唔叻,好多嘢都係好後期先知點刷法。

我升時停用嘅古代核心全部順其自然喺神廟同神獸內部開寶箱拎。印象中我係開咗大概一半地圖嘅時候去升嘅,仲要唔係一夠數就去添。

如果接受到任務同怪好多時都要返轉頭先處理到,推薦順其自然。個人認為咁先係隻 game 嘅 expected 玩法。
我就係咁做,其實都無咩問題。

我重要一開始就負碌見到個賣核心嘅商人,心諗三粒核心都係一千蚊啫,慢慢返轉頭買都未遲啦。

點知從此到我湊齊核心之前都無再見過佢

雖然好蠢但都係玩得好開心,因為唔識所以直頭唔知自己錯過咗啲咩,反而玩得輕鬆自在。
其實無升時停都無乜所謂,反正之前都係無用佢嚟打,有係輕鬆啲
因為就係唔想特登走去刷但通常講親打怪都話用時停
我都係 我仲諗賣咁q貴係咪搶錢
而家我明了
same

都係慢慢開神廟就自動夠3粒
相信係因為隻 game 三年前,大家基本上都升哂啲道具,好自然就會講用時停。
我都係 我仲諗賣咁q貴係咪搶錢 而家我明了

same

都係慢慢開神廟就自動夠3粒

估唔到咁多人有呢個遭遇
啲金色怪好厚血
開始要用五連古代箭清場
古代箭一支同五支個效果應該一樣?易描啲?
打完120個廟終於去爆機,好失落
金色會同埋一班怪圍爐
用五連弓會散射清場
只扣一箭
但係用古代箭唔跌素材
空中鳩射5連爆炸箭先爽
仲未敢打人馬,
有時係街見到白銀哥布同白銀蜥蝪都打得痛苦...
食一刀扣勁多...(我鐘意著住四星潛行裝周圍行)
人馬易打過街邊啲白銀怪
白銀怪成日圍爐 無控場武器都幾難打
人馬係除左卓拉蜥蜴人之外打得最多嘅怪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞