11.19 Shirobako 白箱 香港上映

1001 回覆
182 Like 8 Dislike
之前一嘢Netflix 狗衝睇完成套tv 幾好 但劇場好似俾我感覺有啲失望 始終都係得2個鐘 要濃縮搵人 解釋啲人點分開嗰啲位 成套要俾fans睇 冇睇tv就完全咩人 做啲乜嘢都會唔知(就算我有睇 咁多人名我都要係咁load 何況佢套嘢仲要新加幾個新人物)
所以票房慘淡都好合理 但啲作畫一樣咁精彩 希望佢有第二季 想睇主角五小強整返七福神之類 同埋想睇所有武藏野動畫室嘅人返哂嚟 動畫後半部份個感覺真係好正
今日不能作準,就黎封院阿豬阿狗都仆出去睇戲食飯,
都唔知堆人入去睇戲定打卡/訓覺既。
話說製作進行最怕死線戰士,和木下誠一aka水島努這種拖稿魔人
就係講緊成班死線戰士…
白箱從知會上就知一定唔賣座,所以二刷都要仆倒去睇左先
香港上動畫電影係可以慘到上一個星期就落畫
其實係
本身無睇TV,而你又對整動畫無一定認知
除左知動畫係有人畫之外,都唔知演出,制作,攝影個D要做咩
加埋一堆人名根本認唔切
聽講話今朝有黃kol介紹,但我搵唔到
我們講白箱劇場版那期podcast,有興趣可以聽聽
https://www.youtube.com/watch?v=mwsUWE8rPA4
(因為係podcast,基本上無畫面,除了1:36:49 的那段)

官方痴線佬
咦?方墨原來未摺架?
佢個 website 都好似好耐無 update 過…
以前我都係,但大家慣咗跟美劇嗰啲用季(season)嚟分
哈哈哈,大家都懶得打字
我商稿都寫不及了,就很少再出文
podcast是keep住更新的
我睇4點德福嗰場,最後都算多人嘅
以前仲係學生嗰時睇tv版就主要睇動畫制作嘅嘢。
做咗一排社畜後再翻睇就覺得講工作方面嘅劇情好大共鳴,劇中人物所犯嘅錯同埋煩惱我自己都中咗好多

劇場版就不過不失啦,雖然冇乜大突破,但都會買套豪華版BD支持吓
出晒就好,得一個好似無人陪咁,買唔落
放棄啦,我夠想佐賀出晒五隻,
而家咪又係得三隻…
得第1同第4首係,第4個係純音樂版
優先場係咪有冬甩形戲飛嗰場?
呢 d 場都無人就仆街囉…
冇跳舞果首
アニメーションを作りましょう
呢啲劇中歌等劇場版出OST 碟先會有
買隻blueray 係屋企狂播呢段咪得
你係想收藏定想聽先?

想聽咪去佢地推廣 BD 嗰段 video,
成段歌舞片放晒上網。

如果想收藏就暫時幫你唔到。

blu-ray豪華版會有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞