11.19 Shirobako 白箱 香港上映

1001 回覆
182 Like 8 Dislike
Sao引咗班新入坑觀眾
佢地真心覺得好睇,而且有買碟
我小說黨睇到打塔都咁差,大戰篇已經冇睇
Medialink同新映嘅分別
其實好睇既真係好少。
S1 前半都唔係話全部見得人,
聖誕節嗰篇睇到人眼火爆,
點樣可以執到個劇情淡到好係清水咁 ...

跟住一跳就係妖精之舞結尾,
但好睇係好睇在須鄉(子安武人)。

再跳就係絕劍篇,跟住竟然係 序列爭戰 同 GGO ...

結果好睇既係有 (序列爭戰),但大部份都唔睇,A1 你係得既。
睇強國就知
而家網絡一低齡化左狗屎垃圾都當經典咁吹
SAO之外講最多的是罪惡王冠
當年港視有播時有睇哂,後面完全唔撚知想點架喎
長沙灣MCL
岩岩到貨goods
美砂真係無乜人有性趣。
白箱真係令我諗返起以前玩玩下整3D動畫個陣既感覺
真係有整開/整過設計/動畫/電影,或者本身想去實現夢想既人睇,
一定會更加有感覺
呢套野入門下限係有試過團體合作,有實際工作經驗更佳。
即係最基本都要大學生,中學生的話恐怕最少都要有搞過學會既野。

呢套根本係成人(向)動畫吧。
TV版入面講個套賽車漫畫 咪又係野龜老師
佢真係好撚黑
五女其實都係得葵 繪麻同靜香受歡迎
其他女配角仲搶過其他2個
興津小姐(車神)

矢野(靚女前輩)

小笠原(哥德蘿莉)

瀨川小姐()

安藤(靚女後輩)
作為眼鏡娘控表示呢個都唔錯 ...

個髮型差左少少
新映之前數碼暴龍同HF都有出特典場谷下
係白箱同不起眼都冇
我想要再上映啲mini複製原畫
恐怕要去日森買限定版。
又或者等 PA Works 出原畫集。

上次出左原畫集,今次唔會唔出咁浪費掛?
正常人既代表
睇晒TV版再睇多次,感想陣間講
修正返之前講錯既野。

1. 一開頭個收音機節目,來信人係叫做 "動畫伍長" ... 但 TV 版係叫 "動畫元帥" ... downgrade 左好多。

2. 太郎怕既唔係興津小姐,而係矢野…唔通矢野 d 營業用微笑真係咁恐怖?

3. 黑面神興津小姐今次無面紅,係我搞錯左 ...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞