11.19 Shirobako 白箱 香港上映

1001 回覆
182 Like 8 Dislike
係,但好似最後係無講到點解決?

結果會就開左,解決方法不明,真係哦兩句就搞得掂?
我反而幾感動係平岡係電影鼓勵返葵
同埋前社長叫話要move on
係連登佢地工作就係吸血鬼
請問無佢嘅人脈,今次siva劇場版會搞成點?
佢一接手已經係個爛攤子,無佢醒返起時河有現手資料喺手,邊個可以喺幾個月整套劇場版出來?
最尾個建議都係佢向製作成員提出
搵人傳話講鍾意佢d畫就搞掂,武藏野親生女
佢地一齊don don donuts嘅動作好似進行緊某種邪教儀式咁
呢個相信係唱歌跳舞時諗到啦,
唔係點會答得咁口爽。
同埋其實當時得佢一個人知到個 background。

楊威利都唔係貪口爽答應攻打伊謝爾倫呀。
好似真係冇講
不過如果你要做埋解決方法 又要變返TV番長度架啦
我當係動畫教室杉江鼓勵返大家就算啦

雖然我覺得其實本身應該係想再做TV番
通過葵係唔同崗位(製作,desk, P, ?)去講返唔同要面對既問題
例如繪麻作監問題 說服遠藤 動畫教室呢d位都一定夠做一集
係,好多問題係劇情入面都係迎刃而解,除左遠藤之外都無詳細講,而ema作為5人組個問題特別顯眼
做劇場版就係一個錯誤
快d開 真.白箱製作會議 啦p.a. works
六年啦,就黎變化石…
賈圖發動星塵計劃都唔使咁耐。
真係難D
難聽D講 原創動畫有劇場版出已經好好
PA Works 近排都好似無乜大 project,
其實重新開發咪幾好。
起碼一家食晒…

不過今次劇場版發唔到圍,
真係會唔會潑佢地冰水(已經唔係冷水)。
動畫入面做到,現實做唔到
動畫始終係動畫
唔好咁嬲,ema算進步得大。一開頭接job果陣,識表明自己立場,避開d陷阱位算叻女。而且作為作監佢算有一技之長,只係去到第二個樽頸位。好似哥德蘿莉咁,為左磨練自己原畫技巧,都咁願落番底層做。
白箱呢種都係岩做一季動畫 劇場版太短
咁買bd支持下啦
利申已訂
不過睇完真係即刻想重温多次白箱
唔係仲做緊少戰咩?
不過都唔知搞幾耐,亦都唔明駛唔駛咁耐
應該係武肺搞到全部延後吧。
不過鬼滅呢次打左枝特效針,
希望快 d 有野睇。
神作
唔好問,一問就中計…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞