11.19 Shirobako 白箱 香港上映

1001 回覆
182 Like 8 Dislike
真係同TV版太似
但鋪排又冇TV版咁多時間,係差D
我又冇咩話失望
個plot係同TV差唔多
但我反而鐘意佢講返5個主角 4年後職場上面對既其實同TV面對既好唔同
日本反中共導演新戲上畫冇人睇?
https://lih.kg/2295830
金毛比隻peko嚇到賴屎
已睇 幾好
有笑位有感人
同TV 版既感想差唔多
不過真係好少人入場

但喵森都唔係賣肉役
應該話佢好多次道歉都無露出胸部,
而家連還息都未夠。
source
其實葵個path 係製作進行>製作管理>P(?)>?
P之後會係咩?
好似渡邊咁,有機會上社長
社長即係類似CEO
會長先係大股東
睇完覺得幾好
對白太快同埋人物太多可能對第一次睇嘅人會幾辛苦
但係我覺得想要傳達嘅訊息都傳達到
正常係公司就應該有
當然CEO同董事長可以係同一個人
幾好睇喎,TV版講嘅係新手入行整動畫,劇場版講令心灰嘅人重新振作整動畫
整動畫係白箱核心部分一定無得變,劇場版雖然係有啲短,但睇到主角5人今次真係可以由頭一齊完成套動畫其實幾感動
除左喵森無啦啦跳舞嗰段有啲odd,大部分時間都好流暢,最正係着和服單挑間野,扮埋黑社會大佬,要諗呢啲借代都唔係咁易
不過套動畫真係fans向,再唔係就都要識啲動畫製作流程同現今動畫生態先易入囗
唔上市都可以有老細,正如街邊茶記都有
呢 d 畫會自動升級啦,唔係點拎去賣?
動畫版都有西部牛仔look昇龍肚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞