11.19 Shirobako 白箱 香港上映

1001 回覆
182 Like 8 Dislike
個黑唔係指黑店咩?
廿幾年前叫到而家都係叫黑店。

話時話,劇場版 OST 出左咩?唔係得 fhana 隻 CD?
如果係主題曲,想快我上 ototoy 單買好似仲方便。
https://ototoy.jp/_/default/p/502489
岩岩睇完, 好正, 完場有唔少人拍手
好耐未遇過睇完仲咁有餘韻嘅作品
我唔係太識形容, 總之正向得黎又好有層次
客觀環境好潦倒, 大家各散東西, 但係關鍵時刻又聚返一齊, 完場又各自返歸
正正就係結尾所講現實嘅"我們的戰鬥明天還會繼續"
仲有喵森越黎越正
咩困難都會迎難而上, 又冷靜, 好有安全感, 著衫襯得又好睇
劇場版其他女唔少角度都好正, 入場淨係做無腦萌豚都抵

不得不提最後劇中劇D音效好有大作感
好似真係開始 cut 場,唔通要請假去三刷?
KEEP住都有1,3,5,7PM 各一場既....
雖然係全香港黎講
係得德福有 7 點場 ... 明明呢個時候先最多打工仔去睇。
冇打鬥戲,冇位燒經費,唯有用落音效度
係喎
好想屌鳩今日喺荃灣睇坐右邊果個巴打
睇套戲都咁撚多聲氣
係又笑唔係又笑
好煩
想觀影體驗好,
頭幾日好睇啦
明知香港觀眾質素參差,好易撞到傻9
你果場又幾好氣氛喎
第一日睇又係有條友係又笑唔係又笑
套藍黑裝著左4年
雖然都叫有新衫
其實次次話慘,嗰啲作品本身都好打有限,受眾又唔會有好高期望
SAO整到咁都一樣有人買,有人話好睇
A1係唔會好似UFO咁將普通人氣作變現象級作品
低成本配中上收益收夠

A1有心機做,都大把改篇得好
宇宙兄弟/黑執事/四月/不起眼/輝夜姬......
做機戰得(AZ),打戲又得(GATE/FGO)
共通點係夠筆直&市場有期望

所以話佢商業眼光勁,唔係靠逃稅
我今日睇嗰場都有人拍手
唔知係咪同一場
點解無特典場谷下票房
隔離紫羅蘭個個星期都有特典場攞返前售set周街派
我就偏偏買咗隔離前售卷 嬲到痴線

想要武藏野logo嘅keyring定磁石
我比較想要佢張原畫,除左太郎加平岡嗰張。
就算憑票尾散賣都唔緊要,BD 要加成 2000 yen 先得三張,仲要無得揀。
AZ啲機戰好似係TROYCA整
另外完全同意你講所謂「慘遭A1P動畫化」根本唔慘
本身原作都一般談何慘 (eg 連登神作刀劍) 覺得好多人都係跟風講
近四五年真係慘我靜係數到七大罪, 皇帝聖印戰記 同 Qualidea Code
都係嗰句 只要比得起錢A1P係有貨
A1 係神經刀,小品既野,愛情類都 OK。
一到大型野,動作多既野,水準就參差不齊。

刀劍一開始只能夠話呃下 d 未睇過原作既人,
如果單純係吸引人買書,可能叫做成功既。
但睇耐左可能睇到想棄番。
刀劍本身小說都一般 係一開始SAO食到MMORPG熱潮
唔係間間動畫公司都可以好似ufo咁化腐朽為神奇
更多時候係化腐朽為普通 / 化腐朽為腐朽
我覺得好睇既,10 分滿分有 6-7 分咁啦。

但動畫真係…有個殼,無靈魂?
套仍動畫黨,真係值得睇的部份最多得1前半、絕劍篇同UW1
UW2聽到後面亂寫之後首席打完皇帝之後無睇

老老實實先唔講.hack,單講網遊LH好SAO不知幾多倍
Wmoov 真係唔多信得過
又話無人
點知去到又爆場。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞