11.19 Shirobako 白箱 香港上映

1001 回覆
182 Like 8 Dislike
日本個票房點,好似本身都撞咗肺炎
呢幕搞到全個戲院尷尬症發作
真,我見其他位我格嚟條友都唔知係到笑咩,唯獨是呢個位佢笑都唔笑
2月上嗰陣得3.5億,都係好慘淡
播緊白箱入面套嘢個片尾credit果時,我果場有條囡以為成套白箱完左企起身想走,之後發現自己7左,佢講左個“原來未完架”
*講左句
下一站金鐘
無中文字幕,但可以自己加字幕
上網DOWN番個外掛字幕檔就得
正常啦, 果個位係笑嫁咩
如果用bd player點加
買港版bd 有字幕, 睇佢肯唔肯出
有錢既話,買部 Oppo 既 BD 機,自稱可以外掛字幕 ...
實際未有錢玩到咁高級,答你唔到。
票房咁樣點會出
同埋買日版先加到入日本銷量,先重要
香港人眼中永遠係得吉卜力同廸士尼/pixar先叫得上做動畫, 其他一律當係小朋友同毒撚野
yes
一定買日版
買日版都ok啦 純粹支持
慘淡係因為武漢肺炎姐
佢首週票房日本係排第3,傳媒都話係好開始,仲預計佢起碼可以收10億以上
https://anime.eiga.com/news/column/eiga_ranking/110659/

點知咁黑仔上畫冇耐武肺感染擴大、戲院開始有抗疫政策又有自粛要請嗰d
嗰陣有個熱門tweet話入場睇白箱,點知剩係可以單丁坐
https://twitter.com/33kitta/status/1236537036271583232
沾左武漢野既衰氣
唔怕生壞命,最怕改錯名
大把片上都無上直接出碟,
所以我覺得應該會出港版既。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞