11.19 Shirobako 白箱 香港上映

1001 回覆
182 Like 8 Dislike
動畫教室係俾5人組重拾初心,最後喵森都話自己想將動畫入面既意義傳落去
呢 d 就抱枕差唔多套套都有架啦…
其實呢個位編得幾好,講完動畫界唔再需要太郎對納豆愛既象徵主義,即刻轉到動畫教室,要3句內講完想講嘅嘢,完全係動畫生態形式變化
各位仲未睇就快d去睇啦

政府專家顧問、中大呼吸系統科講座教授許樹昌指,本地疫情再度爆發,政府要盡快收緊防疫措施,包括停課、居家工作、暫停室內大型活動、食肆收緊至二人一檯及提早結束營業時間等,亦要加強規管跳舞場所。

練習人肉飛鏢果時subaru一飛就被446射中
真正比賽之前先改成喺指定圈入面 射箭

扔雪球場都喺比賽前,喺柱頂加咗個箱

446強到係比賽前咁試bug
睇兩場都有人係呢段走開咗
明明呢part好緊要
sorry.....
又po錯咗.......
不過5人組入面ema真係太空氣
另外4個都寫到出黎做幾年野嗰種現實同理想既落差,但ema個問題淨係唔適應由原畫變作畫監制
由現實角度思考下佢同哥德蘿莉一上一落嘅落差
一開波宮森叫繪麻幫手嗰陣 繪麻有講過唔希望製作方跳過作監定稿算唔算一種現實嘅問題
套戲開頭5人組最撈唔起係喵 聲優撈左過綜藝呢d就兩睇
係,但出到黎無其他人咁大共鳴
btw哥德蘿莉着運動服
喵森自己有實力,可惜留係武藏野無資源發揮唔到
其實佢以前眼鏡娘個 look 正 d …
似乎係個 style 唔太啱。

上一次 TV 版係比人要求 rework,
今次佢地都只係話個感覺唔太啱。
到底結果係邊樣好似最後都無講過。
有無圖?
呢個位反而係我對成套戲最有feel嘅位
雖然主因係哥德蘿莉對喵森講嗰段嘢
繪麻只係一個比較對象
今晚上圖。
佢同整個動畫成品都冇關
如果冇記得
今次演出係話d畫係靚 但係失去左動態感
變到好似係一堆好靚既靜畫 所以圓至同繪麻傾
佢係管理層同協調喎,hr同中間operation coordination 都係靠佢做。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞