11.19 Shirobako 白箱 香港上映

1001 回覆
182 Like 8 Dislike
無計,大部份日子都係小貓三四隻,
成本都本必回得到,可以撐到近兩星期算係咁。
見到今日last day即刻走去睇

感覺上冇TV動畫後半part咁好 但都算唔錯
白箱本身好似無響香港播過,
有得上已經係奇蹟。
如果有神蹟出現,
下次重開仲有得上,
我翻煲多次又何妨…
雖然已經破咗自己重刷最快記錄。

本來直接疊埋心水等老翻,
唔係喎,台仔 PPT 人氣爆燈喎…
大把人自稱今井我老婆。
我只係覺得 TV 版時佢條星星褲好騎呢啫。

嗯…仲有好似無人鍾意井口。
會有既,等下啦。

好多時候傾代理一套日本片時會連埋出碟嗰邊一齊傾,
無理由錢比左但唔出咁騎呢。
呢個情況可以睇下隔離日本電影個討論 po,
有講過呢 d 商業運作到底係乜野一回事。

其實唔出都唔驚既,日本 Amazon 大量貨,最多都係無咁 d 特典啫。
唔知係咪我未睇TV就走咗去睇
我劇情覺得一般般
一定係

大量人物角色TV版都有唔少描寫,每個角色努力奮鬥,成套群像劇咁
所以無睇Tv劇場版會唔明點解每個角色既努力奮鬥同成長,最主要TV版武藏輝煌時期同劇場版咁潦倒都無對比

更加唔洗咁講最重要五女既成長
我都唔想
以為仲有幾個禮拜上晝慢慢睇TV
結果逼我今日睇左先
睇完,兩個鐘真係唔係好夠塞晒啲嘢落去,所以好似臨尾有啲趕咁
不過係唔差嘅,睇過之前嗰24集係好值得睇呢兩個鐘

btw getchu寄運會唔會被cut單㗎
因為劇情真係一般般,
我個人覺得劇場版係良作,
TV 版係佳作(如果未算神作的話)。

Fans 有底分加乘,但又因為流程相同及時間問題扣返分,結果打個和。

不過 $60 有 135 分鐘動畫睇,
點計都有賺。

最後一場終於坐爆晒
希望戲院重開之後可以睇多次啦
我睇上一場,本身有諗過即刻再食多次,但見到剩返啲位麻麻就放棄咗
其實星期日長沙灣已經幾乎爆…
趁停業前睇
可能有d路人見最後一日就咩戲都搵一套黎睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞