[IT狗置業好幫手]低調置業討論區(27)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike

希望讀完u可以full pay瓏門

利申: it狗

咁你放心都得啦
除非你未畢業之前造到單好似Facebook 咁大單嘅野出黎
否則你係無可能憑it狗人工可以full paid買樓

父幹另計

你點知佢係咪八千蚊買林寶嘅朋友

工作兩年辛苦儲了20萬
加埋父母俾既800萬,終於成功上車full pay 瓏門了

幾個app同content farm加埋一個月有6位數字收入
form 3開始搞 都幾年了
唔想講咁多 驚自爆

仲想攞grant攞公屋居屋

自己咁叻仔後生搵咁多,唔洗full pay,買完一層再買多一層送比屋企人都得
留返啲屋比真正有需要嘅人

月入6個位唔洗買樓啦
租樓日日賺仲好,留返d 樓俾有需要既人

咁你放心都得啦

父幹另計

工作兩年辛苦儲了20萬

幾個app同content farm加埋一個月有6位數字收入
唔想講咁多 驚自爆

自己咁叻仔後生搵咁多,唔洗full pay,買完一層再買多一層送比屋企人都得

月入6個位唔洗買樓啦
租樓日日賺仲好,留返d 樓俾有需要既人

記得租樓日日賺呀
我貼完去財經台其他樓post
又要返黎呢個POST 貼多次

連登仔眼中租樓既優點
1. 喺租返黎既私樓自殺
2. 岩成日轉工既人
3. 越住全家越運滯或者間屋有鬼你可以選擇即走
4. 唔怕俾人去田土廳起底
5. 唔驚2047比中共收地/加重稅
6. 可以瘋狂撞花屋企塊牆
7. 可以唔使比一大舊首期
用首期追夢/去多D唔同方旅行
人生唔係淨係得買樓ge
第二時個仔問
爸爸 點解我d同學仔可以成日去周圍旅行
又成日食好野著靚衫
你諗左一陣 然很眼濕濕 阿仔
阿爸以前都過住呢D生活 不過為左買樓
已經用晒積蓄...以後只可以過住平淡生活
8. 可以做租霸
9. 唔使夾錢整外牆
10. 唔洗圍標夾30萬
11. 可以預先試下層樓岩唔岩住
12. 可以少少錢住千萬豪宅,2萬幾蚊一個月,可以住層過千萬嘅樓,無得頂。搵5萬左右,租2萬幾唔算話太辛苦。但搵5萬要供過千萬既樓係無咩可能
13. 買左樓驚樓市跌,變成神經質,邊個睇啖就Hi邊個,租樓唔會變痴線
14. [連登仔Fatso]我有個高級過我嘅同事,月入成20萬都係租樓,個個月5皮住港島過千呎,佢嗰到如果買要成2千幾萬,個樓價夠佢租30幾年
15. 可以租山頂住
16. 租樓唔洗夾錢俾維修費(圍標既仆街)
17. 住公屋又平租地方又大,比私樓撚更有生活質素
18. 住工廈平又平過你地方又大過你私樓
19. 地球溫室效應水面上漲會浸左你層樓

賣自住

其實我淨係想佢地有層自住,安心過日子先,唔洗成日睇樓又係度講之前無買幾可惜咁樣,個個星期返去食飯就係講層樓,日日都睇緊樓同AA傾,好煩。
主要係我一家之主,我爸爸,氣定神閒咁( 第二個山野巴咁,不過佢唔係炒股 佢揸住流動資金都有啲用嘅),成日都話再睇下先。

由IT到水電再到水泥都難唔到IT狗
重點,好多絲打仰慕IT狗

咁你放心都得啦

父幹另計

工作兩年辛苦儲了20萬

唔想講咁多 驚自爆

佢應該好難做按揭所以先諗full pay

賣自住

其實我淨係想佢地有層自住,安心過日子先,唔洗成日睇樓又係度講之前無買幾可惜咁樣,個個星期返去食飯就係講層樓,日日都睇緊樓同AA傾,好煩。
主要係我一家之主,我爸爸,氣定神閒咁( 第二個山野巴咁,不過佢唔係炒股 佢揸住流動資金都有啲用嘅),成日都話再睇下先。

cash is king
IT狗

點解it狗係置業好幫手?
利申:我都係it狗

聽講full pay會比政府查幾年

海外generate既收入好似唔洗交香港稅

咁你放心都得啦

父幹另計

工作兩年辛苦儲了20萬

唔想講咁多 驚自爆

佢應該好難做按揭所以先諗full pay

6位數月入

cash is king

IT狗

IT狗

信我,簽完你會覺得 「下,係咁架渣?」

簽咩?

買賣合約

認真
我簽完都係咁...

簽完嫁啦?
簽幾簽無左50個...........

簽咩?

買賣合約

認真
我簽完都係咁...

簽完嫁啦?

BOOM 一聲就財散人安樂, 好似係

簽咩?

買賣合約

認真
我簽完都係咁...

簽完嫁啦?

簽完

個aa就會話公起哂公起哂
之後就永遠唔會再出現

你講收左樓之後 定簽左臨約之後先?

我層樓個AA 就好近
得閒無事落去聊佢吹水都得
我上星期先順路拎上手業主D 未轉地址O既信俾佢叫佢提上手業主轉地址

簽咩?

買賣合約

認真
我簽完都係咁...

簽完嫁啦?

簽完

之後就永遠唔會再出現

我層樓個AA 就好近
我上星期先順路拎上手業主D 未轉地址O既信俾佢叫佢提上手業主轉地址

好多簽完臨約就理鬼你
最多屈你簽埋張按揭轉介

簽咩?

買賣合約

認真
我簽完都係咁...

簽完嫁啦?

簽完

之後就永遠唔會再出現

我層樓個AA 就好近

好多簽完臨約就理鬼你
最多屈你簽埋張按揭轉介

咁正路由簽左臨約到收樓前夕果2個月期間真係無咩野需要交流O既

唔通見到你咁大個人買左樓啦
仲要呀媽湊仔咁帶埋你去跑銀行搞按揭咩
除非果個AA 真係本身熟人就話有可能啦

咁你有野問佢咪搵佢囉
如果咁都唔覆就真係衰

簽咩?

買賣合約

認真
我簽完都係咁...

簽完嫁啦?

簽完

之後就永遠唔會再出現

我層樓個AA 就好近

好多簽完臨約就理鬼你
最多屈你簽埋張按揭轉介

咁正路由簽左臨約到收樓前夕果2個月期間真係無咩野需要交流O既

咁你有野問佢咪搵佢囉
如果咁都唔覆就真係衰

簽咩?

買賣合約

認真
我簽完都係咁...

簽完嫁啦?

簽完

之後就永遠唔會再出現

我層樓個AA 就好近

好多簽完臨約就理鬼你
最多屈你簽埋張按揭轉介

咁你有野問佢咪搵佢囉
如果咁都唔覆就真係衰

咁又真係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞