[IT狗置業好幫手]低調置業討論區(27)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
頭先去左幾間馬鞍山地產鋪問 基本上6球以下得返啲眼鏡房咁
行出第一步既第一日已經好大負能量

眼鏡房有咩唔好

我都係1080p,四年幾前,一切正常要換都冇藉口

VIC 巴你玩影音野O既
揾個理由說服太太換囉

例如: 層樓升左咁多, 換部新電視慶祝下

電視算啦,都唔點睇嘅

咁如果少睇真係廢事換, 留返D 錢upgrade 音響仲好
聽住歌上連登

我同女友都係少睇電視果D 人
電視平平地夠砌

學前面巴打話齋, 有人買$99 TEE, 有人買$999 TEE

我有fd話樂視幾好用
又送英超

檔嘢隨時執粒啊,如果有ChromeCast2以上,或者AndroidTV,買個App Torrent Stream Controller, 用AceStream, 可以睇晒各大足球賽,200港幣左右包埋成人台,我買咗幾年

樂視會唔會好似小米咁開機熄機都要睇廣告

裝完Acestream 就睇得 ? 要啦要裝其他 ?

眼鏡房有咩唔好

感覺上好似好難擺野咁
不過都未睇過實物既 可能睇完又覺得ok掛
唔知呢

眼鏡房有咩唔好

五門歸心呀 廚房係中間 火燒心呀咁

眼鏡房有咩唔好

地球好危險快去火星

眼鏡房有咩唔好

感覺上好似好難擺野咁
唔知呢

眼鏡房點都唔會衰過鑽石型掛

眼鏡房有咩唔好

感覺上好似好難擺野咁
唔知呢

新港城300呎係擺唔到野
兩口子就無所謂嘅
有小朋友就相當逼

我自己租緊,間房擺4呎半床,開房門剛剛好無頂住

眼鏡房有咩唔好

感覺上好似好難擺野咁
唔知呢

睇樓睇過百次
眼鏡房係賣點來,無走廊位,而家原來變左缺點

眼鏡房有咩唔好

感覺上好似好難擺野咁
唔知呢

新港城300呎係擺唔到野
兩口子就無所謂嘅
有小朋友就相當逼

我自己租緊,間房擺4呎半床,開房門剛剛好無頂住

係呀
咁有錢梗係想買大少少
不過無
搵左幾個aa 睇下遲d有無其他盤
樓價係咪開始回落
樓價係咪開始回落

其實我成日諗,當你遇上一個盤你係好鐘意,價錢係咩唯一考慮?調返轉講,個市場咩情況下先會有優質盤割價出售?所以就算話樓價跌都好,揸優質單位既業主除非現金流出大問題,我諗平賣個d一定唔係好野

眼鏡房有咩唔好

感覺上好似好難擺野咁
唔知呢

睇樓睇過百次
眼鏡房係賣點來,無走廊位,而家原來變左缺點

眼鏡房先正 好用好多
樓價係咪開始回落

其實我成日諗,當你遇上一個盤你係好鐘意,價錢係咩唯一考慮?調返轉講,個市場咩情況下先會有優質盤割價出售?所以就算話樓價跌都好,揸優質單位既業主除非現金流出大問題,我諗平賣個d一定唔係好野

今日睇見到好多盤掟返出黎巿場
樓價係咪開始回落

咩價先?個市場不嬲都有堆盤係叫高10-20%,班AA都廢事介紹比啲客

眼鏡房有咩唔好

地球好危險快去火星

有錯請指教

電視算啦,都唔點睇嘅

咁如果少睇真係廢事換, 留返D 錢upgrade 音響仲好
聽住歌上連登

我同女友都係少睇電視果D 人
電視平平地夠砌

學前面巴打話齋, 有人買$99 TEE, 有人買$999 TEE

我有fd話樂視幾好用
又送英超

檔嘢隨時執粒啊,如果有ChromeCast2以上,或者AndroidTV,買個App Torrent Stream Controller, 用AceStream, 可以睇晒各大足球賽,200港幣左右包埋成人台,我買咗幾年

樂視會唔會好似小米咁開機熄機都要睇廣告

裝完Acestream 就睇得 ? 要啦要裝其他 ?

樓價係咪開始回落

咩價先?個市場不嬲都有堆盤係叫高10-20%,班AA都廢事介紹比啲客

起碼我係大埔叫有盤可以睇下先,之前果d睇都廢事

眼鏡房有咩唔好

地球好危險快去火星

有錯請指教

講火燒心點少得佢😉

改改間隔,主要係門位就OK,冇乜問題喎

眼鏡房有咩唔好

地球好危險快去火星

有錯請指教

講火燒心點少得佢😉

眼鏡房先好, 無橫樑, 主力牆係四邊, 可以全爆改隔間
2房改1房, 變開放式廚房就成屋大好多

眼鏡房有咩唔好

地球好危險快去火星

有錯請指教

講火燒心點少得佢😉

眼鏡房係好 但都有缺點
我只係講返嗰事實出嚟姐

眼鏡房有咩唔好

地球好危險快去火星

有錯請指教

講火燒心點少得佢😉

眼鏡房先正wor 無走廊又實用 任你砌任你Design
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞