[IT狗置業好幫手]低調置業討論區(27)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
6.7M 馬鞍山
真係好撚貴

唔駛諗買車,無閒錢了

好快換到康怡

住開呢區唔想走🙈
空氣好,少有香港堅似係居住嘅地方

有冇海景? 實用幾多?管理費幾多?
我都想買馬鞍山
本post業主增加趨勢明顯,其實租唔好咩?

其實係業主係晒度圍爐取暖
租租廢事浪費心機打救我地

驗完樓,一陣買傢私去

做乜最近咁多人買樓
租樓唔好咩?
租樓日日賺wor
啱啱收到個aa電話話瓏門有個484尺2房,6百尾,可以講少少,問我有冇興趣 成交價唔係最新價,叫價已經高20萬以上
大貓初步回我
h1.28
Re 1.5
不過係借2球

半年前我都係借2球 h+1.35 回1.4

Btw, 恭喜新業主
邊度既電器比較齊全都平

我識有間可以電話打去問價,價啱先送,收貨俾錢
不過用現金,無信用卡
之前老母裝修全家電器都係搵佢,行貨保養

普遍平過百記嗰啲
但有時price.cxm啲鋪會平過佢少少

巴打留TG推介?

宣傳係咪會ban嫁

業主打飛機
6.7M 馬鞍山
真係好撚貴

唔駛諗買車,無閒錢了

好快換到康怡

住開呢區唔想走🙈

我都想買馬鞍山

無海景丫
實呎好似49x

馬鞍山向海景幾乎八成向西向北
住過西北樓怕怕,所以買東南
邊度既電器比較齊全都平

我識有間可以電話打去問價,價啱先送,收貨俾錢
不過用現金,無信用卡
之前老母裝修全家電器都係搵佢,行貨保養

普遍平過百記嗰啲
但有時price.cxm啲鋪會平過佢少少

巴打留TG推介?

宣傳係咪會ban嫁

我地圍爐取暖姐
之前Vic巴都分享過某大廈樓上鋪
現金價抵過信用卡回贈好多

驗完樓,一陣買傢私去

有容巴新居完全唔洗執咁好?

岩岩經過荃灣西,3個大盤都就起完,見到全。城匯大隻字寫「港鐵荃灣西站優俗生活」

心諗,而家荃灣已經夠迫,3個大盤入埋伙仲慘,大西北又多新樓準備入伙,到時啲人點上西鐵 伏味重到

荃灣西坐小巴去返荃灣站都得,亦可以坐巴士小巴,西鐵去到荃灣西已落一堆人,美孚站已經走咗6成以上,冇問題

[quote]

岩岩經過荃灣西,3個大盤都就起完,見到全。城匯大隻字寫「港鐵荃灣西站優俗生活」

心諗,而家荃灣已經夠迫,3個大盤入埋伙仲慘,大西北又多新樓準備入伙,到時啲人點上西鐵 伏味重到

荃灣西坐小巴去返荃灣站都得,亦可以坐巴士小巴,西鐵去到荃灣西已落一堆人,美孚站已經走咗6成以上,冇問題

[quote]

非IT狗表示不懂貼圖
6.7M 馬鞍山
真係好撚貴

唔駛諗買車,無閒錢了

好快換到康怡

住開呢區唔想走🙈

我都想買馬鞍山

無海景丫
實呎好似49x

馬鞍山向海景幾乎八成向西向北
住過西北樓怕怕,所以買東南

馬鞍山站?
[quote]

非IT狗表示不懂貼圖

[@img]圖片網址 [/img]

拎走個@
大貓初步回我
h1.28
Re 1.5
不過係借2球

半年前我都係借2球 h+1.35 回1.4

Btw, 恭喜新業主

依家d offer好靚
銀行水浸
加息 息魔 怕怕
6.7M 馬鞍山
真係好撚貴

唔駛諗買車,無閒錢了

恭喜呀
揀電視揀左好耐
筆直12k想買sony/panasonic,睇中左部p記點知好似係假4k黎
又要重新睇過,重點係我全家都唔識呢類野
有IT狗做終身伴侶就乜都唔洗煩

業主打飛機

問過銀行啲按揭,會發覺樓價貴到pk,但原來都供得起

H+1.3 先至1.7or8厘
真係平到嘔

銀行做呢啲生意都無錢賺
揀電視揀左好耐
筆直12k想買sony/panasonic,睇中左部p記點知好似係假4k黎
又要重新睇過,重點係我全家都唔識呢類野
有IT狗做終身伴侶就乜都唔洗煩

表示認同
即係睇電視個spec都有排睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞