[IT狗置業好幫手]低調置業討論區(27)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike

好靚

你去實地睇下先
可能又未必係咁款

去過睇啦,一模一樣

沖涼果到好似窄左啲

我覺得個浴室好靚,無問題喎,180萬仲想點?

咁180萬黎講又真係好靚仔,最緊要巴打你鐘意
btw, 呢啲係咪丁屋改成一梯兩伙折出黎賣? 按揭方面要留意

做到六成算係咁啦

六成係agent講定銀行講?
如果係agent講,未必信得過,最好自己同銀行問清楚先

好靚

你去實地睇下先
可能又未必係咁款

去過睇啦,一模一樣

錦上路,交通好方便,又靚,180萬真係好抵

真係交通方便?

有西鐵兩個站到美孚仲想點?

行幾耐到西鐵?

行兩分鐘就到啦

咁真係低喎,因為我睇佢個地圖,離西鐘好遠

如果睇地圖成3.2公里, 所以我先問個地址係咪岩

去過睇啦,一模一樣

真係交通方便?

行幾耐到西鐵?

行兩分鐘就到啦

唔記得咗講,我平時行路好快,一分鐘行到十公里
睇中panasonic TH-55DX650H $9480
本身睇中sony x7000d 扣埋coupon $6880仲要有野送,但完左優惠

雖然前者靚啲,但真係好大個心理關口

個優惠咁快完,都唔知買邊款好

我都係3米,諗住55

我打算49

我3米都諗住65會唔會太癲

選購電視尺寸的因素之一是觀看距離,也就是從用戶端坐觀看時,眼睛到電視擺放位置的實際距離。

最佳觀看距離是電視螢幕尺寸的3.5倍,三星的液晶電視和等離子電視都是以英寸作為計量單位,螢幕尺寸*3.5*2.54(1英寸=2.54釐米)=最佳觀看距離。由此得出不同尺寸對應的最佳觀看距離是:32寸-2.8米;40寸-3.6米;46寸-4.1米;55寸-4.9米;60寸-5.3米;65寸-5.8米;75寸-6.7米。

source: http://www.samsung.com/hk/support/skp/faq/1022221
買左吸塵機,買左梳化,差雪櫃電視餐枱風扇同床褥

巴打買歐洲磚加智能坐廁

啲人話大陸磚有幅射 雖然進口磚都可能有 但感覺安心啲 同埋呢啲基建野 一用就十幾年 貴小小唔緊要啦

有錢人
其實乜都有幅射,好似係
俾我就寧願將d budget放去其他地方

放心, 唔係話你買貴左
只係巴打好捨得, 巴打呢獲似乎budget 預得好大打算豪裝

巴打你呢D 咪就係正宗爆budget 囉
裝修其實又係另一樣睇餸食飯同要渣緊budget O既事情黎
睇下呢樣好似加D 又幾多, 果樣加D 又幾好, 加埋加埋會爆左超多budget

不過無所謂o既, 你地買得開心就得
始終每個人對budget 呢個字定義唔同
有D 人budget 2個字係用黎OUT O既

一開始果個所謂budget其實係乜都唔知既情況下(因為未裝過修,唔知價),好粗略咁預個數 咁我當然都係睇餸食飯,唔會去借錢搞裝修,亦都唔會裝完冇錢開飯。其實afford到,又鐘意既話,我覺得冇所謂,始終啲野唔係用兩三年就會換,用落唔鐘意的話,掉又浪費,咁先大獲

所以咪話最緊要自己高興就得
開心無價
本身睇中sony x7000d 扣埋coupon $6880仲要有野送,但完左優惠

各位巴絲打們對個電視機都好有要求
可能我其實唔係好睇電視 又唔睇blue-ray 4K 果D,
full HD 就夠砌
我都係買返D 平平地model 5000蚊果D 都夠

其實我都唔係成日睇電視,主要打機,想打得開心啲

我打機都係電腦GAME 多
可能你地玩PS4果D 對個電視要求高D
https://sale.591.com.hk/sale-detail-253912.html

180萬有成300呎,首期72萬,抵啊!!上路喎

好靚

你去實地睇下先
可能又未必係咁款

去過睇啦,一模一樣

咁交通方面點樣?
同埋村屋D 細節野, 管理野, 呢樣果樣果D 有無問過?
其實村屋都係D 細節野同交通煩
如果巴打問過自己覺得OK O既
呢個價錢又真係唔貴O既
https://sale.591.com.hk/sale-detail-253912.html

180萬有成300呎,首期72萬,抵啊!!上路喎

好靚

你去實地睇下先
可能又未必係咁款

去過睇啦,一模一樣

沖涼果到好似窄左啲

300 尺
浴屋按返比例呢個size 係咁上下啦
雖然個人都唔鍾意呢種無企缸方式就係

我都係3米,諗住55

我打算49

睇壞眼
講開買傢私
其實9000蚊張意大利牌子嘅枱算唔算貴?
利申:老豆睇啱,等帶我去睇多次就扑錘
講開買傢私

總對算,枱500蚊畀多佢啦已經

真係交通方便?

行幾耐到西鐵?

行兩分鐘就到啦

唔記得咗講,我平時行路好快,一分鐘行到十公里

假膠去第邊啦
講開買傢私

有人著$99件tee,有人著千幾蚊件tee
( Show Blocked User - 機界原種 )

洗唔洗咁小氣,對唔住囉

洗唔洗咁小氣,對唔住囉

原諒你啦

洗唔洗咁小氣,對唔住囉

原諒你啦

其實係有少少唔順氣姐,見到錦上路以為好方便,點知咁遠 ,不過180萬又真係抵

洗唔洗咁小氣,對唔住囉

原諒你啦

其實係有少少唔順氣姐,見到錦上路以為好方便,點知咁遠 ,不過180萬又真係抵

踏單車出入都ok,單車唔洗買貴,好多人偷新單車

我都係3米,諗住55

我打算49

睇壞眼

我都3米諗住65
用來打機同睇戲
風扇有冇推介

三菱/Panasonic傳統風扇,加把入水嘅風扇

美的

我都係3米,諗住55

我打算49

睇壞眼

我都3米諗住65
用來打機同睇戲

去百老匯地下有把尺話你知幾多寸電視距離係幾多,55''好似都係兩米左右距離

各位巴絲打們對個電視機都好有要求
可能我其實唔係好睇電視 又唔睇blue-ray 4K 果D,
full HD 就夠砌
我都係買返D 平平地model 5000蚊果D 都夠

我都係1080p,四年幾前,一切正常要換都冇藉口
買電視機最好有4組hdmi接口,唔係第二時唔夠用的,輸入輸出最好有光纖同埋同軸,接駁其他器材方便好多

我都係3米,諗住55

我打算49

睇壞眼

我都3米諗住65
用來打機同睇戲

去百老匯地下有把尺話你知幾多寸電視距離係幾多,55''好似都係兩米左右距離

3米距離諗住買49寸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞