身邊開始有人準備移民

1558 回覆
1386 Like 49 Dislike
MPF7千幾人申請左話要離港呀

我當有1成係想拎錢洗

都有6千幾, 未計個D新申請BNO, 或者未申請到, 賣緊樓等各種消息既人
最後可能有一萬人走左
攬炒大成功,香港玩撚完
係既就好 果度都十幾萬 慳D洗隨時夠一年洗費
冇BNO就冇得走
英國LOTR,唔洗等5+1,而家走得。
12個手足去台灣,而家畀人話非法,即係去台灣安全(不過台灣mulan票房高企,即係除左年輕一輩,好多都on9)
澳洲5年畢業簽,仲未講之後係點樣pr,睇定啲(澳洲現時爆左好多中共野,加上pandemic有centrelink派錢,要外來錢是正常)
心中冇信念
睇唔清局勢,驚既咪走囉
見你出啲post都算正面,但到我講你又踩
咁你過左英國未呀咁驚?
我自己係冇需要走果班(因為中年+冇小朋友), 但我都建議有腳都要走, 有仔女就更加要走,唔走果班一定後悔!
年紀大啲(四十幾以上)又無仔女嗰班,我身邊有幾個都計劃中啦
有,我
個個都話走,有幾多個有能力走到先
我朋友買咗機票下個月去英國了
嗰陣申請要證明永久離港,我用visa 做proof
黃營最多窮人同無BNO
可以走去邊, LM學野
咁97後無BNO既人真係好難走喎...
香港人有價有市啦點會冇人請
過到去話咁快就6年啦,到時入左籍住落習慣到生活到咪住落去, 唔得嘅再睇下台灣果d 搞成點 .... 起碼到時多好多選擇。
因為大家都知要靜靜地贏
人地英國都俾武肺攪到一鑊粥
仲有其他新移民
你話我知人地supermarket憑乜要請你香港人?
你估好似行入百佳Interview咁撚輕鬆?
幫華人打工起步,修甲餐廳地盤剪髮...
誠哥又早已預備
小香城好快出現
我夠膽講,走唔到嘅手兄會好撚慘。64過後中國人權變成點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞