身邊開始有人準備移民

1558 回覆
1386 Like 49 Dislike
光時都係得啖笑
仲有以眼還眼?
有冇狗還眼俾女前線
好亂
咁我要攬炒呢?係真定係口號?
條友去咗外國
拎住咁多錢
你估可以屌幾多女

一係就黃到大J咁
否則就唔出聲一排
班港豬自自然然會熱情消減

你睇下而家又可以出返來開台冇人屌了
識時務者林慧韡
你朋友咩grade? 有冇後悔?
就快跳樓
我一早話左佢傻仔
只嫁前線巴我諗只係個陣前線唔夠人 氹和理非進化既口號黎 唔係當真掛
唔係好高grade就算啦
打返私人工都生活到
咩氹氹聲咁難聽啊!
全部手足都係發自內心想上前線架!
所以只嫁前線巴係女手足既承諾!
0成本無理由唔去
1.係香港搵兩萬人工低,人地最低工資都萬5
2.無女朋友、屋企唔駛我養
3.做左幾年野儲左筆首期,而家又唔會係香港買樓
4.唔係流亡,有咩唔岩最多返黎
留係香港唔一定搵唔到錢/集中營咁誇張,但身邊愈來愈多大陸人,警暴警謊你覺得會停?錢可能可以照搵,但文化生活一定光速支那化、香港人係香港俾支那歧視
逼住要租樓嗰啲會少啲機會有得走
唔會啦!
香港萬一蚊租劏房
去到英國租可以租house!!!
傻閪先留低!
香港樓市準備大插水!
BNO有要求要夠六個月嘅儲蓄
啱啱畢業個啲真係唔知有冇
有冇話點計?六個月即係要幾錢?
https://www.gov.uk/guidance/british-nationals-overseas-in-hong-kong#new-immigration-route-for-bno-citizens
can accommodate and support yourself financially in the UK for at least 6 months

無人知
下邊有講依家攞leave outside the rules都要咁做
都係攞銀行戶口個啲睇
你入到去我覺得佢應該好難踢人走
但係有幾多真係乜都無而且係試咗去我唔知
咁總要有人接貨既,如果唔係我哋點走
搵到工就係(可以用job offer代替bank balance)
搵唔到工都係要睇bank balance
果隻唔知AA狗定五毛好上心
五毛放負撚多撚到
80 後了
真係自視過高 加拿大最多哩啲人 最後最多哩堆嘅人返香港
你係香港人工會加 你去到個邊就永世萬五
未必,去英國考牌做水電,揸的士,裝修都好好搵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞