身邊開始有人準備移民

1558 回覆
1386 Like 49 Dislike
你依個地圖炮
一野轟撚死哂黃營個班後生仔
佩服
其實諗得移民都唔會周圍同人講, 因為唔係100%得, 話走又走唔到咪好樣衰?
同埋諗下你係咪同人好熟先
點會走唔到 直接話要庇護咪得而家香港情況咁危險人地點會唔俾
其實計吓條數就知有人走嘅

不過之前某報紙話41億 - 4,100,000,000

其實你計吓數,41 億 / 10,000人 = 41萬

係就係有人走,我亦都唔排除日後有更多

但係唔係你班友吹到咁誇張囉

利申:我自己都有考慮,身邊10個朋友裏面有三個都有
籃屍朋友轉左唔籃,只想努力夠錢過日本
有小朋友真係諗唔都唔會諗 一定走人
你為左香港份人工留係香港
一係見證個仔變小粉紅日日同你講普通話
一係比個仔將來埋怨你
日本
我同我身邊既人
話身邊好多人走嗰啲
本身朋友係有樓有筆錢定後生無家底走咗先算
要分清楚走難同移民嘅分別

冇錢嘅一世打份牛工咪叫走難囉,

有錢去嘆世界咪叫移民囉
有錢=走
冇錢=諗方法搵啲錢走
大家見到身邊啲人仲未走只係未搵夠
我發覺藍狗真係精神錯亂
明明香港由外國勢力煽動暴亂
英國美國好亂又成日暴動
最後竟然走去送仔女去呢D第三世界國家
我識嘅人入面,年尾會走6個,你話多唔多?

全部大學生
叫佢食屎
見中產嗰啲plan哂12月到走
係, 依家去英國唔使錢搞移民, 窮撚福音嚟
好在監獄冇得上連登
唔係啲後生見到你呢啲垃圾留言真係驚佢地自殺
無bno,無得走
咁你乖乖哋留喺度 共享大灣區榮耀喇
firm咗移到民之後借爆財仔
好多外資係香港設office係for大中華區同東南亞,有錢賺就Lam 唔一定無條件瀨共喎,而家香港變做中國城市,佢地借勢抽左資,咁之後假設內循環都仲有中國生意咪直接放番落上海北京囉,東南亞大中華區既話新加坡正好多下話

如果香港俾外人既印象變左一個普通中國城市既話,大勢已去係必然,國安法只係加深外國人既負面型象同埋儲蓄民怨既拘束器,呢d風險遲早要還
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞