身邊開始有人準備移民

1558 回覆
1386 Like 49 Dislike
笑撚到呢啲冚家剷精神崩潰 咪能污染英國啦吊
逃生門唔會永遠開住等你
當ccp發現走得太多人到控制唔到嘅時候,佢就會閂門
中產嘅走到咁上下,到ccp無錢時,走唔到嘅就一定會被收割
同事已經做緊準備了 例如考車賣樓
一半一半啦
其實都多人話會走
咪啊
等我甩左層樓先啊屌
特別而家炒緊樓或者人工唔錯嗰班人,成日話如果移民就會變成低下階層乜都失去曬,但佢地係其實係假設樓市永恆唔跌、份工永遠穩定,而且,自由嘅價值我覺得先係最高,喺香港揾到錢,都係有錢嘅奴隸,我去移民,做個窮嘅主人咪仲好
識唔少人已經一家大細去左英國 加拿大 台灣
什至新加坡都去

已經放棄左香港既事業同樓 (英 加 台灣 都係由零開始。新加坡好d 因爲有份工新加坡政府先批全家過去 但其實唔算移民)

而家講準備果d已經係第二批
你睇下依家二手樓市場

成交量多
但價格下降

就知咩事啦,層樓升左咁多
劈果10% 移去英國/台灣都夠食夠住
上面答咗 真正條件呢啲唔會咁大聲 正如台灣都唔會咁大聲話收咗手足
香港變緊集中營 你話自己有危險佢地識做架啦
其實好多香港人英文都好差
樓下賣菜果個都急急賣鋪移民
個個有熱誠嘅都走 香港實無救
港豬淨係繼續返工食喝玩樂去旅行就得 呢個世界發咩事 佢地唔會理
禁唔禁聲有撚所謂咩
返黎點解唔得
笑左,依啲咩邏輯黎

快人一步
其實第一句就係講緊英國佢會主動閂門
可能先表達得唔好
只要係2013年前買果班,應該都賺緊1倍以上,賣左層樓,已經有500萬cash係手,去到英國揸uber都夠食了
無BNO 既人幫人叫BNO平權
本身就係一件on9既事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞