身邊開始有人準備移民

1558 回覆
1386 Like 49 Dislike
仲要三房嘅屋,有埋私人後花園同免費泊車,買架車做uber hea住過生活
咁讀完書呢

有冇諗過搵唔到工
不嬲都覺得想走就走
想留咪留
返黎咪返黎
明明走同唔走都有risk
有咩好judge人
走嘅原因係為咗搞死香港 從而搞死中共
如果中共收皮 真係會返嚟 因為目標已達到
呢句真
移民大把方法啦 班友自己唔努力搵
父母都留香港亦可,只需外地有親朋戚友助照顧子女,香港一路都係咁嘅喇,國安法出左後多左快左啫
你好驚條女睇到?
我估佢會未來比Hongkong Bill過/BNO直接平權/人大踢bno出支籍,咁就會永久開放

仲有
1.canzuk
2.Hongkong Bill
3.台灣改港澳條例
4.日本比香港人工簽
唔理我當初又笑9我入集中營
又自打嘴巴?
快啲買機票今晚走啦
其實都係使多佢幾十萬移民顧問費
兩千萬投資嘅講 唔算好多
d投資又唔會冇咗
同英國客做生意都爽,班仆街港豬遲幾個鐘先覆就吊晒鬼咁,班英國豬遲1至2日覆都會讚你有效率
同佢講 異地戀
如果下個月施政報告有租置2.0
連依一批都會賣樓走人
樓上咁多人講政治理由去移民,但真正考慮移民既人點會單單諗政治理由,仲有好多個人因素,所以要走既人留唔到,走唔到既人要自己諗方法,呢個係好個人既決定
真係 冇條件就要自己努力㗎啦
冇錢 又話窮無計
叫你讀書讀叻d 又話九成人做唔到
點呀 送本BC俾你 你都係唔識英文而收皮㗎啦
如果中華民國恢復承認/修改港澳條例去確保在香港與澳門居留的華人有完全的國民身份,佢哋肯定走
係,有個舊同學又係
平時都無乜表態又唔點出聲
已經LOTR走左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞