身邊開始有人準備移民

1558 回覆
1386 Like 49 Dislike
睇埋11月先再算
冇選擇 no money no talk
做咩女友要留係香港做野?
人工好高?
我識親啲中產/基層都唔覺有人移。
我出年都走,香港人英國見
吹得最大聲個班自己反而唔走
開口埋口叫人走難過去洗廁所
5年 侵連任都要落台啦
但維尼可以仍然係維尼 但香港肯定已經唔係香港
不如咁諗,大把越南人/支那人偷渡去西方26個英文字母都數唔出 咪一樣黑工都做養到全家(然後仲可以生仔>個仔有國籍)

你香港人合法工作,大學學位,英文唔係laklak聲都至少溝通到. 仲要拎住最少幾萬蚊過去.

BTW你要對客既(收銀待應) NON-LOCAL難請都明既.咁你咪做倉囉,唔得咪做裝修囉.冇人請咪夾香港人開間公司撈清潔/裝修/餐廳囉.呢D野支那人一早做左,差在佢地會做黑社會而我覺得香港人唔應該做.

有時唔係話讚支那人踩香港人,但將香港人而家有既既條件比一半支那人我諗支那人一秒都唔會諗就去左英國.
人地仲要好可能一世黑身份,你就5年就穩BC都仲要諗
係你講到去到無野輸咋 人地都係講出實際要擔心既野
無人話唔肯搵工 一黎武肺二殷又未脫歐 話搵就搵?
我話你on9係因為你果句叫人wh返黎做支那人 如果係咁洗乜走
我做工程界 唔少人都繼續返工唔理
相比佢係人工高過我 同埋話怕兩個人去到彈盡糧絕
所以一句講曬
11月見真章 if Joe Biden win 去邊到都係冇撚用
到時如果支共取消左BNO資格既人既特衰護照點算
sorry 人地叫china joe
以英國為例
如果每月收租10,000
年收入都係約12000英鎊

咁你係唔洗比入息稅
當然要比市政稅,醫保果d

但唔洗講到收返黎既租 80% 拎左去交稅咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞