身邊開始有人準備移民

1558 回覆
1386 Like 49 Dislike
點解要扮? 怕人同佢爭? 怕蝕底?
香港人咩都怕蝕底
搵得大陸錢嘅外資公司會唔瀨共?
瀨共嘅公司會驚國安法?
有啲事現在不做
將來都不會做

而家環境咁差都頂到
之後做翻港豬 你更加覺得走黎無乜用
同意
移民從來都唔係易嘅事, 又驚搵唔到工, 又驚語言唔夠人地local好, 咁講閪呀! 上網睇到有條友移民去英國做剪髮條女就做修甲, 佢地生活都唔錯, 其實移民最撚衰就係杜生依隻船頭驚鬼船尾驚賊嘅傻鳩, 你驚得嚟機會都俾人搶走晒啦!
有同事返工就炒股 買埋兩三層樓投資
口講就黃 工又唔肯罷下 連APPLE要收錢都話不了不了
聽到BNO 有機會5+1 之後馬上問身邊有冇人有BNO
幫佢副簽 諗著係香港賺多幾年錢
等到真係關閘前先真係賣灑手上物業
走人
sor 身邊真係無人走
好撚多買左樓
dllm
滾雪球效應
我覺得遲下會仲差過而家
有冇小朋友?
Sor我果陣衰極都做過7仔,波樓,餐廳
俾racist鬼佬兇過,夜媽媽俾人老笠又試過
係搵唔到supermarket囉,係幾廢既
未去過外國生活笑係外國生活過既人廢
我真係想知你有冇係當地生活過,學歷有幾勁
真 大把香港人移完民發大達又唔講
依啲咪就係香港成功人士既諗法/做法
其實台灣有錢移過去都算天堂嚟
條友應該係轉份工都驚既人黎
我2019換左樓 要2022滿三年先走得人
蝕住走都會走
我啲同事平時明顯港豬,上次傾開原來已經做好計劃,一賣得層樓就走真係靜靜雞贏
我識藍領就係因為英文問題想移民台灣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞