身邊開始有人準備移民

1558 回覆
1386 Like 49 Dislike
其實英國的華人經濟圈有很多工作機會
傻閪就有你份
攪集中營洗撚等出年咩
洗撚攪螞蟻金服係香港上市咩
洗撚昆香港人買H股咩
你呢啲傻閪連地理環境都未識分學人講政治
咁你走左未呀咁撚驚,驚撚到瀬屎咁
學歷高又點
你無BNO英國無你份, 你無家底/高薪厚職其他4眼唔會睬你
2十頭以下個班後生仔(黃營重陣)食哂屎
好多中產唔捨得份工同怕冒險!
最大破壞力係有能力走個班,佢地一早供滿好層樓,賣左層樓閒閒地都拎住成千萬啦
冇得走就預左留係到鬥紅 / 繼續同港共對抗
又唔算過得「好好」既,最低工時高過香港,生活節奏慢啲舒服啲,多左自己煮野食,認識到多元cultures,同埋等閒可以輕鬆自駕遊開時速110咁啦。
下年年頭
2014 個單 細到 , 只係香港未發生過, 未來只會更嚴重
講真話自己係香港人已經大把人爭住請啦使鬼理咁多
英國佬最鐘意就係香港人
咁得港大先係正常人, 平均分岩岩好7分多D
移得民嘅應該都係比較有錢 有能力嗰班人
之後中共會放大量支那人填走咗條數
咁你又太天真
聽講好多係因為環境差左,供唔掂,但就同AA講要移民,有面d。
讀書拎visa咪有錢走法
係咁易點解要嚟幾個月先走
早幾年走啦
做幾年野儲錢去澳洲讀書再拎5年簽
有心會做到
除非你屋企本身好大負擔
你試吓落去舊區嘅茶記同啲伙記講雞腸囉
隨時溝通唔到不特止
倔頭掃把畀人掃出街都似

佢哋都3粒星㗎喎你奈得佢何?
真係賣咗樓先黎開post
2014 係邊個做總統先,當時全球左膠
藍領喎
裝修/地盤工人個堆人, 英文點會差?
我係咪活係平行時空
呢個post 係只會比啲有錢,做咗好多年嘢嘅人睇
仲讀緊書 冇錢嘅 冇BNO嘅冇資格入嚟
因為你哋只係condom幫佢哋走佬
唔會多謝你
This is a CRUEL FACT
一齊受死啦
隨便搵一個 都準備走緊
呢個真雞肋。走唔到既驚身受其害,走到既又怕終國撚洗血。
97後有心走但無錢就去澳洲working holiday儲下錢再去讀書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞