身邊開始有人準備移民

1558 回覆
1386 Like 49 Dislike
有女support 咁正
講呢啲 有冇睇埋後面果段
問題係呢個post入面講明放下身段都好,都係話窮人唔好去

都啱既,post topic 講明係移民,我呢啲走難撚都係返出去先
傻閪俾人大兩大爆曬粗咁
真係唔知邊個係陰陽屎忽鬼
我搵到唔代表我中間等果個時間短
我搵到份7仔個老闆係唐人,7日試用期入面經歷Racist同搶野又同你講?
7日試用完俾人當condom又同你講?
做過波樓個老細果陣講話做擔保最後自己摺埋返香港又同你講?
send過幾廿份cv出餐廳超市都冇人請,最後要搭路先搵到份唐人餐under paid又同你講?

我夠year 8 開始讀撚到大學啦,我中學間學校一個Asian都冇添
點呀?仲想唔想鬥大呀激動撚?
少少野係度發脾氣嘈生曬
可能佢覺得去領事到敲門講聲我被逼害就做到難民
我身邊無人想移民
阿媽係女人係人都知 人係外地有咩事冇錢傍身會好傍徨
十零萬用下用下就無晒 如果一路無收入既話
唔夠咪當去完wh番香港做大陸人-->你呢句都on9 如果係咁專心做港豬好撚過
Uk?
97打後冇BNO點5+1

nothing to lose係事實

但目前冇一個途徑比冇BNO嘅一般人走亦係
咁你有乜高見?
Fg唔係專科最易走就一定係咁行
得十零萬都唔肯搵工/揀工 個啲叫抵死 咪翻香港做大陸人
走難呀大佬 去旅行?
“十零萬用下用下就無晒”你呢句野一樣可以apply 落”百零萬...””千零萬...”
你就真係on9唔夠錢又去到唔搵工 唔翻香港做大陸人咁可以點?
警察
台灣移民已經爆哂
多到做唔切慢慢排隊
canzuk唔係講緊嗰啲國家free movement咩
連香港都唔關事
同埋你係唔係覺得Biden當選會收返BNO先,咁做誠信破產
Brexit就係唔想做vassal state但係對連登原來全世界都係美國嘅vassal
過多5年 望返轉頭。

就知成件事。可唔可笑
唔撚柒夠人地講,咪好似女人咁舉手告俾老師聽講粗口囉,死太監。

可能同人唔同命啦,我就份份都交足稅照足法例出糧既,有時的下欄賤種似你咁要靠的黑心老闆打工都無辦法,呢個世界總係需要你呢的負責賣慘既下賤地底泥。

至於其他勇敢闖出去既巴絲,祝你地馬到功成,只要有毅力同恆心一定有香港人既一片天。
連登尻up 多 唔好信太多 有人移民係正常 但唔會好似佢哋咁講到咁跨張
joe Biden 上場就
有咩選擇?
暫時得英國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞