身邊開始有人準備移民

1558 回覆
1386 Like 49 Dislike
我身邊有仔女既都計劃緊啦
咁咪買一條平褂過去囉
呢啲小事遮
希望香港人去到真係會好好融入生活
唔好做我哋當初大家都好討厭嘅 蝗蟲

唔投入 唔embrace 人哋嘅文化
到時佢哋一定心諗細個點解會受人唆擺咁低b
就好似lunch gor 都可以有人笑佢
但得佢一個咁大膽

以前話只嫁前線巴嘅女仔走左去邊
一係食洋腸
一係做水炮車

我係佢哋都自殺

你哋有冇反省
邊個推前線死
講就叻
冷氣軍師
身邊起碼五個家庭有呢個計劃,初步都係諗住下年三四月過去!
𨳒你老母支那畜生死全家,分化撚死熱狗食屎
澳洲
呢啲真係等佢升再坐擁大灣區
大城市人同人好逼,不過距離就好遠
日日都係忙住Dあいさつ、門面野日日要做足(由你拎垃圾出門口已經開始)
戴住個假面具做人
開頭會覺得好玩,不過時間長左就會覺得有D lonely
日本D細公司如果受你玩就會好D,大公司大集團入面好多變態野。
(利申:當年做生意唔係打工)
早走早著
有錢大把野好食
咩年紀 咩學歷 邊行 唔同圈子唔同考慮
尤其只係香港先係專業 通常唔會放棄
好多97後手足冇bno
屋企support唔到讀書拎visa再轉
有啲仲要藍絲父母
點努力搵法
識好多人已經入左紙搞技術移民
當然BNO都唔少

美國老都味黎真料啊 走得快好世界
剩係睇前排居屋申請就知少左差唔多2成人apply
有錢有能力既要移一早搞左
而家大部份係兒登啲無學歷無能力無技術窮撚ff移到,係香港都未撈得掂
仲諗住係都外國做外賣仔整水電會容易啲揾食
實有叻仔撈得起既,問下自己有無料做叻仔囉
教樂器
早排我夠冇 早幾日突然有個年尾飛
想走就走,有能力走就走,唔好俾人影響,
中共港共唔想人走,
即係剩係'走'呢個動作已經打擊到佢地,
走左都仲有好多方法幫到手足
開關就衝
Working holiday囉,好多台仔都係無錢,去打住工慢慢儲學費,供唔到讀專業既咪讀藍領囉,係啊係辛苦架啦,但鬼叫你窮,不過起碼叫有條路你行,打三年wh點都儲到學費,跟住讀兩年書,拎五年畢業visa,期間增值自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞