身邊開始有人準備移民

1558 回覆
1386 Like 49 Dislike
手足坐監你地班友就諗移民 好野
後生想走自己比d掙扎
睇下點技術移民
準備下
學左走到去外國先搵到食
係到叫春走唔到係冇用
5+1
一半朋友走
自己下年走
啱啱係公司食咗個移民散水餅
我諗半年後應該仲多
過加拿大做地產發過香港,不過要再考
有逃生門都唔走,仁至義盡,開拖就唔會錫住港豬
無人質,只有collateral damage
走唔走佢哋都要坐啦
唔通幫佢哋劫獄咩
香港咁多藍屍港豬
點會理啊 照買
你拎兩個都係瞎子摸象得黎嘅例證黎做比較想得到咩結論啫
你係咪有路數劫獄?
頭個呢70萬人, 佔大多數都係有d 家底, 有大學畢業, 大企業做開嘅人居多. 一係就根本有BC. 一開波就郁到個d, 好明顯係個底本身得, 知道搵到食個d 人黎. 我識嘅朋友裡面, 真係郁嘅佔大多數係外國讀書個d 人黎. 對佢地黎講係無乜適應難度2次回流.

正如我之前講, 最會走又真係會實行嘅, 係30~40 個d young parents. 呢d 人做左10鳩幾年野, 2公婆實會有積畜. 有d 甚至有物業嘅賣左佢渣住幾球唔夠無野做磨幾年?

最重要係呢d 人會帶一舊錢過去, 你有一大批新嘅資全in flow 入英國, 就會做大個餅, 亦係英國想要嘅野. 個餅大左咪後期經濟差d 嘅人黎都會容易d 搵野做.

個古仔其實係30年前玩左一次, 個陣有個細toen 仔鄉村地方叫多倫多. 就係咁比一大筆香港人嘅資金帶旺左.
今次應該唔到香港人揀
Next year will be start
無BNO 都有選擇啦喎
你無留意開啫
一毛波台狗咪扮同情手足
最後果句,看得我地那麼高
英國先少cultural diff。你到埗就明好多嘢根本同舊時香港一樣。
大陸人:noted ... 見工個陣:「禾兜奚腥港淫」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞