身邊開始有人準備移民

1558 回覆
1386 Like 49 Dislike
睇到佢個名都廢事覆由佢唱淡咪算
開心咁唱k pek酒?

我IELTS夠8分,返份call center性質都係少吃力
連登入邊嘅香港人十個有九個都係咁 見唔得人好 最鐘意睇人扑街 其實最自私就係呢班人 你同佢哋嘈就叫你唔好上嚟呢度叫你返大陸
人地係想同你分手 咁都get唔到

有BNO 果啲好多都打算經濟一resume 就走
但黎緊4年全球經濟應該唔好過
唔係我用native speaking
係人地鬼佬既native speaking, 係香港啲鬼佬可能會就一就你講慢D
但去到人地主場係唔會就你, 你聽唔撚明就收皮
唔係唔開心, 不過都會吃力啲囉, 特別係香港大部份時間都唔會用英文溝通既人
咁係你個年紀同圈子問題. 呢個forum 主要係20靚歲嘅人為主, 就梗係無乜儲蓄係好正常. 你行去baby condom 同baby discuss, 或者facebook d 咩曼城移民討論區個d 睇. 個d 人坐住30+ 歲up 嘅人.

你去睇下幾多人問緊英國邊度買樓好, 問邊區三房要靚校網同小朋友邊間學校好.

唔洗睇到住半山個d 離地撚, 個d 人郁唔郁都無影響佢地. 你係睇下正常30+ 到45左右呢個range 嘅有小朋友family. 呢d 先係大量走而有個錢係袋嘅人
我講緊係citizen 香港真係好撚多
5毛講黎講去三篤屁吹淡風
啲錢唔好走呀唔好走呀
留低做傻仔比人拉比人打啦
去英國做藍領都work life balance 過香港啦
地方大 天氣無香港咁熱咁辛苦
亞洲人(X)
支那人(O)

圍埋一堆用WeChat講蝗語,睇支那過濾過同老作嘅新聞,完全唔知當地發生咩事
中產代表有coco哥
英國買埋樓 搵埋小學比個女了
沙田吳啟華
我明白你意思,但的確好多人份糧啱啱夠生活
特別剛出社會嘅人,你叫佢地點即刻走呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞