身邊開始有人準備移民

1558 回覆
1386 Like 49 Dislike
意思係咪姐係名義上既野
炒股唔得咩?
藍同港豬咪唔洗走
應該有買開
但唔覺佢地
係靠炒股維生
如果仔女有bno係得
但有bno最細既都廿歲
過美國避下肺炎先

我行入去問有無請人就請左

弱智你住過外國未? 我講緊細個果陣做當地最大既warehouse,睇你的垃圾留言係度想對邊個嚇鬼?
算啦 好多兒登仔毛都未生齊就諗移民
前兩日返到公司 成公司百幾人得返我一個 仲發現連老細都走埋
地球已冇秘密
紙係唔包得住火

香港知名人士國籍一覽表
前特首梁振英 (全家英國籍)
特首林鄭月娥 (全家英國籍,香港無樓,家在英國)
財政司陳荗波的子女 (英國藉)
律政司鄭若驊 老公潘樂陶(加拿大籍)
保安局長李家超 (全家英國籍, 宣稱已放棄英籍)
前警務署長盧偉聰 (全家美國籍)
商務及經濟發展局長邱騰華 老婆及家人(全家英國籍)
前創新及科技局長楊偉雄 老婆(美籍) 在美國有5個物業
環境局局長黃錦星 老婆(加拿大籍)
前民政事務局長劉江華 老婆(已移民加拿大)
立法會主席梁君彥 (全家英國籍,宣稱已放棄英籍)
教育局長楊潤雄 (子女讀國際學校+留學澳洲)
民建聯副主席周浩鼎 老婆及兒子(美國籍)
食物及衛生局長陳肇始 (在英國倫敦擁有物業)
港大校委會主席李國章 (嫁鬼婆生鬼仔)
前教育局長吳克儉 子女(外國升學,已入籍)
前商務及經濟發展局長蘇錦樑 (加拿大藉)
前民政事務局長曾德成的子女 (外國升學)
前民建聯主席譚耀宗 子女(澳洲籍)
前立法會主席曾鈺成 家人(加拿大藉)
行政會議成員羅范椒芬 2個兒子(留學美國,已入藉)
譚志源兩子 (在國際學校就讀)
愛黨藍絲周融 (大英帝國公民)
愛國導演高智森 (95年全家移民美國)....
.... 太多不能盡錄
讀唔撚成書就唔係手足
所以無聲狗先會咬死人,唔聲唔聲
租金回報跌左好多喎
之後更慘
到時放租補唔番供樓錢已經大鑊,仲未計稅
傻啦
睇返90年代都知
第一波第二波多數多人
然後三波四波開始冇咩
最後一波真救生艇又會最多人

5年內想走唔係「即係唔會走」
不過argue呢d point冇用
Talk is cheap
Let’s wait and see lor!
睇下邊個講法係岩
你拎的未出過國既去比較無意義,出得去一開始講進步就好快,當然收埋自己係唐人街果的垃圾都會俾時代淘汰,無所謂
台妹吸引過鬼婆
有多兒登仔ff 架
人地唔移 驚搵唔到工生活唔到
就屌7人地唔肯放下身段 xxxxx
講啲係到都搵到工咁 個肺炎影響幾大究竟佢哋知唔知?
真係好撚白痴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞