[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (61) Will C stand for Controversy?

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
好似寫799USD左右
唔知同支90微比成點
傳言799USD
不過對比SEL90M28G街價都已經6XXX,到時出面低過6000唔奇
咁多人簡稱A7R3 A7R4做R3, R4
但Canon 就的確有R5 R6
唔叫全名會有d亂,竟然相似名係唔同公司
唔知係咪得我咁諗, 如果打擾大家就唔好意思
暫時唔亂,過兩年就唔知
不過R1唔會亂
SEO角度贏咗
唔改名繼續叫R5 / R6的話,D人一Search就點都Canon優先出(付費廣告除外)
你而家Search A9都會見到部手機先

當然本心係唔係咁就唔知
手機銷售率大好多,會搜到手機先好正常
不過應該冇人會用R5去諗住搵到a7r5吧
依家都唔會剩係打R4
Samyang 35 1.8個mtf曲線邊緣係好過Sony
但係真鏡介紹幾乎冇
遮光罩好睇左

https://m.youtube.com/watch?v=sdvWpkaxFcw
大家打多A7呢兩隻字唔會太辛苦姐我估.....
Click rate固然會影響,但SEO主要Factor係另一項因素
不過Off topic唔詳談
a7iv係咪完全未有消息幾時出?
各位大師,想請教下如果a7rii vs a7 iii 撇除功能上嘅分別,在畫質上出RAW嘅質素有明顯的提升嗎? (打算買來只落M lens 功能嗰啲冇所謂,最緊要畫質) 謝謝
三代Color Science有改善
而且高解像代價就高ISO表現差D,可用ISO相對唔高,GIVE AND TAKE
今年如果夾硬出
為左基礎機定位,都唔會提升得幾多
點先有減5000
見佢官網仲係減4600
夾硬出如果spec差過R6
都唔知點賣
我冇85.4, 得支85.8
我都冇用黎影女,我用黎影狗

試過幾次用黎影人但硬係唔知點構圖
咁再等下先
俾塊新cmos 嚟玩下啦sony
個廢mom會唔會升級
啲色差十皮
又撚
邊度有得試?尖沙咀?
如果冇機,買a73定a7c好,for 旅行用(日後)
鳩估
可能變a7c果隻反mon(質素一樣)
或者升級個mon但冇黎mon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞