[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (61) Will C stand for Controversy?

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
Samyang一貫特色,中央sharp,逆光死
定價349美金內可接受
如果部a7c塊cmos係a7riii個塊就好,真係ff apsc兩邊都得
A73的
留名
係咪未公佈邊日發佈會
點死法?有無圖?
sony 支16~35f 4 果支係垃圾唔好買,d 邊位化到你以為自己有老花,我當年買佢去挪威影極光好撚後悔,去完就賣左佢算, 買你買騰龍支17~28 啦又輕又2.8
有無巴打訂a7s3 收到消息delay
我首批訂 delay 到十月
之前14mm是真的差
後來給SONY用24mm和18mm那些好很多了
但還是不如龍仔
當然最好是1224GM
用唔用到?
用到可以唔洗點理,心理作用
今日濕?
風乾幾日試下
行山防水不能省呀
今日去咗a7s3

部機又厚身咗(比A7R4), 應該係為咗散熱

感覺上個mon 好似細咗 (唔知係咪因為新反Mon設計),其次係雖然有Touch menu, 但係個mon 細好易Touch錯
但係個新EVF 好L靚
今日都試左

個 menu 感覺 dd lag,唔係好smooth 咁
個 EVF, 拍片果陣帶住眼鏡直望係取景個area, 上下望先見到 info 果 2行

有 RIII 影相 想多部A7S III 拍片

如果 A7sIII 個 menu, EVF, 同 card reader 帶去 A7R V 就好,但唔想反mon ,會頂 L 架
我覺得用個wheel 揀Menu會好啲
其實轉唔轉都冇乜所謂,反正我都慣咗舊menu
不過之後啲機都一定係新menu
好L葡萄個新EVF
入原廠整係咪直接去銅鑼灣就得
上網見又冇得booking 咩都冇
唉好心痛 買左一個月都冇
個EVF
走左先記起menu 有Touch
其實去到 3, 4 代menu 已經唔差

我想佢變到Hasselblad Phase One 果種多d
日本相機UI 咁多年都差唔多風格
係官網訂,未收到sony通知
保持貶值
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞